Yazılı Fetva

Zinanın Cezası 100 Sopa Mı?

17478
08.12.2011

İyi günler. Ben bundan birkaç yıl önce zina işledim (ilk ve tek olmak üzere). Aynı gün, aynı saat içinde o kadar derin bir pişmanlık yüreğimi dağladı ki izahı imkansızdır. Bir ben bilirim bir Allah bilir. Aynı günün akşamı vakit namazlarımı kılmaya başladım ve kendime öylesine çeki düzen verdimki Allah'ıma sonsuz şükürler olsun. O gün bugundür her namazdan sonra, her duamda ve defalarca tövbe ettim, pişmanlığımı dile getirdim. Ama bu işlemiş olduğum günah aklıma geldiğinde o kadar üzülüyorum o kadar karamsar duygulara kapılıyorumki, sanki artık ne yaparsam yapayım Allahın gözünden düştüm gibi hissediyorum. Ardından affolacağıma o kadar inanıyorumki, eğer dünya üzerinde bu günahı işleyip de bağışlanacak 1 kul varsa o da ben olacağım, ben olmalıyım diye düşünüyorum. Kuranı Kerim yer alan ilgili ayetleri araştırıp baktım ve Nur Suresinin 2.ayetinde zina edene 100 değnek vurun şeklinde bir ayet vardı. Ve bunu yaparken bunlara acıyacağınız tutmasın şeklindeydi, bir gurup mümin de bu cezaya şahit olsun yazıyordu. Bu bir ceza ise ben bu cezayı çekmek istiyorum, kim tarafından nerde dövülmem lazım. Ya da illa dövülmem gerekir mi. 2. sorum ise: Nişanlıyım ve Allah nasip ederse bi dahaki sene evleneceğiz, yıllar önce yaptığım bu günahı, evleneceğim kıza söylemeli miyim? Söylemek zorunda mıyım? Her kim şuan bunu okuyorsa teşekkür ederim. Allaha emanet olunuz. Hayırlı ramazanlar efendim.

Selamünaleyküm.
Eğer dönüşünüz samimi ise, yüreğiniz hâlâ yanıyorsa, ateşe düşmeye razı olup o işe dönmemeye kararlı iseniz dert etmeyin; kurtuldunuz, Allah sizi bağışladı demektir. Buna göre:
1- Kimsenin size sopa vurması gerekmiyor. Sizin tevbeniz yeterlidir. O, İslam devleti olduğu zamanlar için geçerlidir.
2- Sakın bir daha hiçbir Allah kuluna bu durumu anlatmayın. Allah'ın kapattığını siz açmış olursunuz ki bu bir hata olur.

Nureddin Yıldız