Mektuplar

Yöresel Sebeplerle Evliliği Ailesi Tarafından Engellenen Gence Mektup

9977
20.08.2012

Ben 28 yasında bir devlet hastanesinde sağlık memuru olarak çalışmaktayım. Ailem son derece muhafazakar bir ailedir. 5 vakit namazında dillerinden kuran düşmeyen bir aile. Karadenizliyiz. İki yıldır Allah rızası için yuva kurmak istediğim bir kız var. Kendisi de hemşire. O da erzurumlu. Onun da ailesi benim ailem gibi İmanlı ihlaslı insanlar. Ancak benim babam hiç bir şekilde bu olaya yanaşmıyor. İstemeye de tanışmaya da gitmem diyor. İnsanları tanımadan haklarında yorumlar yapıyor. Evleneceksen benim istediğim olacak diyor ve ben de bu sevdiğim kızdan ayrılmayı hiç düşünmüyorum. Hem kalben hem de mantığımla istediğim bir insan. Aileme yakışacak bir insan. Kızın ailesi davet ediyor buyurun gelin tanısalım diyor ama babam tanışmak bile istemiyor. Birlikte olduğum insanı bunca zamandan sonra yarı yolda bırakıp onun da hayallerini ümitlerini yıkmak istemiyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum Sayın hocam. Tavsiye ve dualarınızı dört gözle bekliyorum.

Selamünaleyküm.
Anne babalarımız, Allah'ın onlara ihsan ettiği, kapılarında köpek gibi duracak evlat mantığını zayi etmekte pek mahirdirler. Evet, ebeveynimizin kapısında adeta bir köpek gibiyiz ama asıl kulluğumuzun Allah'ın kapısında olduğunu da bilmelidir onlar. Babanız, size Şeriat kaidelerine göre haklı olacağı bir itiraz ediyorsa o zaman onun dediğini yapın. Sadece memleket havaları onu etkiliyorsa bu noktadan sonra itaat etmeniz gerekmez. Başka bir büyüğünüzle, dedeniz, amcanız, dayınızla gidin isteyin kızı. Sonra da Allah'tan korkarak yolunuza devam edin. Babanızın karşısına da başka hiçbir hata ile çıkmayın. Bu yaptığınız ise hatadan sayılmaz.

Bu ümmeti kasıp kavuran iki büyük afet faiz ve zina karşısında bütün suçu Siyonizme yükleyerek bir kenara çekilenler, mahşer yerinde kaçacak yer bulamayacaklardır. Melekler gibi tertemiz gençleri, iş, aş, askerlik gibi Allah katında özür olmayan şeylerle bekar bırakıp internete mahkûm edenler nasıl dirilecekler acaba? Babalık bu değildir. Din de böyle değildir. Biz iffet ümmetiyiz. Bir kadının başörtüsüne ordular boyu canlar feda eden ümmetiz. Ne hâllere geldik Rabbim? O ümmetin çocukları şimdi çocuklarını, kızlı erkekli ortamlara salmakta bir sakınca görmüyorlar. Kendileri on sekiz yaşına gelmeden baba anne oldular. Çocuklarının otuz yaşında eşsiz kalmalarını zararsız görüyorlar.

Hani Allah'a iman, hani Rezzaktı Allah, hani tek bir karıncayı aç bırakmazdı Allah?
Ne oldu da diploma doyurmaya başladı, ne oldu da kara derili Bilal'e kız verilemez oldu? Ne oldu bize? Nereye gidiyoruz, nereye!

İffetinizi, imanınızdan sonraki en büyük mukaddesiniz olarak görün. Sizi evlendirmeyecekse babanız, düğün masrafınızı vermeyecekse siz de sizinle sizin için evlenecek bir kız bulun evlenin.

Genç adam!
İffetin ve şerefinin önünde hiçbir engele takılma!

Nureddin Yıldız

Nureddin Yıldız