Yazılı Fetva

Sonradan Müslüman Olanlar Niye Daha İyiler?

5232
30.04.2014

Biliyorsunuz ki dünyanın dört bir yanında İslamiyet hızla yayılıyor. Bu kutlu dine giren özellikle bayan kardeşlerimiz, gerçek manada İslamiyet'i öğrenip,tam da olması gerektiği gibi hayatlarını tamamen değiştiriyorlar. Benim merak ettiğim; bizler doğma büyüme elhamdülillah Müslüman olmamıza rağmen neden onların eriştiği noktaya erişemiyoruz? Ya da şöyle sorayım; bu Müslüman  olan kardeşlerimiz bu dinimizi kimlerden, hangi kaynaklardan öğreniyorlar da bizim Türkiye'deki Müslümanlarla onların aralarında uçurum oluyor? Bakıyoruz, giyim kuşamları gerçekten olması gerektiği gibi. Bizde ise tesettür modası diye bir sektör olmuş. Bu fark nereden kaynaklanmaktadır? Çözümüne yönelik neler yapılabilir? Bu kardeşlerimiz kimleri rehber alıyor, yabancı ülkede olmalarına rağmen bunu nasıl başarıyorlar?

Selamünaleyküm. Bir nimetin içinde bulunan o nimetin kıymetini, aynı nimetin mahrumu olarak yıllarca yaşadıktan sonra ona kavuşanlar kadar bilmeyebilirler. Bu normaldir. Böyle bir idraki anlatması bakımından Ömer bin Hattab radıyallahu anhtan nakledilen bir söz size ışık tutacaktır. Diyor ki: 'Cahiliyeyi tanımayan İslam'ın kıymetini bilemez.' Mevcut, sizin de şikâyet ettiğiniz durum bundan kaynaklanmaktadır. Ezanı elli yaşında duyanlarla, kulağına ezan okunarak hayata başlayanlar arasında bu heyecan farkı vardır. Hiçbir şekilde böyle bir durum Allah katında heyecansızlığın özrü olamaz elbette.
Burada bir miktar da, din öğreten hocalarımızın kabahati vardır. Dini, genellikle ibadetler düzeyine daraltıp, cihattan, şeytanla savaşı meydana yığmaktan pratikleme yapmadıkları için heyecansızlaştırmaktadırlar.Netice ne olursa olsun, siz bu eksikliği hissetti iseniz en azından siz bir kişilik bir konvoy da olsa yola çıkın, yürüyün, arkanızdan kimse gelmese bile melekler sizi izleyeceklerdir. Allah'a emanet olun, heyecanınız gür olsun.

Nureddin Yıldız