Yazılı Fetva Corona

Peygamberimizin rüya yoluyla corona için tavsiyede bulunması hk.

29013
31.03.2020

Son günlerde Peygamberimiz sallahu aleyhi ve sellemi rüyalarında gördüklerini söyleyen bazı kişiler var. Rüyalarında armut, sumak veya daha başka şeyler yemek veya içmek suretiyle hastalıktan (korona) korunacağını ve bu konuyu başka insanlara da anlatması gerektiğini, insanlığın hastalıktan korunması için bu tavsiyelere uymaları gerektiğini söylüyorlar.
 
1- Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem Müslümanlara mesajını rüya aracılığı ile bildirip bunun yayılmasını ister mi?
 
2- Farz edelim benzer şekildeki rüyayı çok güvendiğimiz biri görmüş ise (böyle bir durum yok ama benzer durumlardaki tavrımız nasıl olmalı diye bu şekilde bir varsayımda bulunuyorum) bu tavsiyeye uymazsak herhangi bir yükümlülük altına girer miyiz yani genel olarak bir müminin bu konulara yaklaşımı nasıl olmalı?

Yapacak işi olmayanların gördüğü rüyalar, dini için iş yapanların gördüğünden daha fazladır. Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem bize güneş gibi bir şeriat bırakmıştır. Onu ihmal edenlerin rüyasının bize vereceği bir şey yoktur.

Nureddin Yıldız