Yazılı Fetva

Pazar Sohbetlerine Çocukları İstememe Sebebiniz Nedir?

7270
02.04.2012

Hocam hürmet ediyorum. Çok kısa bir kaç defa merkezinizde sohbetlerinize katıldım. Çok faydalandım. Orada iki şey benim aklıma takıldı. Çocukların kişiliklerinin gelişmesi için onararasulullahın nasıl davrandığını anlattınız. Ama belirli yaşa kadar olan çocukları sohbete dahil etmiyorsunuz. İkincisi meclise girerken selamı yayma konusunda Abdullah İbni Ömer radıyallahuanhın örneğini de verdiğiniz gibi selam vermiyorsunuz. Allah şahit eleştirmek maksadıyla değil. Muhtemelen belirli bir maksada dair böyle yapıyorsunuz öğrenmek isterim. Allah sizi şöhret afetiyle imtihan etmesin hizmet yolunda sabit tutsun. (Amin)

Selamünaleyküm.
Derslerimizde kullandığımız alan geniş bir alan değil, sıkışık bir ortam kullanılmaktadır. Bu nedenle bir büyüğün yeri bir çocukla işgal edilmesin istiyoruz. Ayrıca işlediğimiz konularda çocukların anlaması açısından mahzurlu konular bulunabilmektedir, buna da dikkat ediyoruz.
Selamı ise bir üslup olarak, salona girişte karşılaştığımızda veriyoruz. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemin hitabetlerinde selamla başlama tarzı yaygın olarak yoktur. Mesele budur. Allah razı olsun.

Nureddin Yıldız