Mektuplar

Okul Ortamında Sevgili Mevzularına Karşı Nasıl Önlem Almalıyız?

6810
09.05.2018

Selâmun aleyküm.
 
Ben bir lise öğrencisiyim. Size çok önemli bir konu hakkında bir şey sormak istiyorum. Malumunuz üzere lisede erkek-kız karışık bir ortam var ve bu ortamda ister istemez her türlü sevgililiği ya da sevgili mevzularını vb. normal bir şekilde anlatan insanlar var. Mü’min bir genç bunlara karşı nasıl bir önlem almalı ya da bunlardan nasıl uzak durmalı? Hatta büyüklerimizden bile bu sevgili olayını bize normalmiş gibi anlatanlar var. Bunlara karşı nasıl bir tavır almalıyız?

Selâmun aleyküm.
 
Kıymetli Faruk’um, güzel gencim, mü'min delikanlım benim.
 
İşte fırsat buldu seni, muhteşem bir fırsatla yüz yüze geldin, ne mutlu sana! İbrahim olma fırsatıdır bu. Ateşlerin ortasında yanmadan yürüyeceksin. Böylece sen, bu zamanın İbrahim yürekli mü'min genci olacaksın. Seni melekler yazacak, tarih yazacak. Bu fırsatı sakın kaçırma! Bin bir tuzağın hepsinden sıyrıl ve yürü sen. Dersleri dinle, bu mevzularla ilgili kimse ile konuşma, evine ve mescidine yürü. O tür konular açılınca Rabbine sığın, kulaklarını tıka, ortamı terk et. Sen İbrahim ol.
 
Neden biliyor musun? Çünkü sen, Faruksun. Ne demektir Faruk? Yanlış ile doğruyu ayırabilen ayraç, değil mi? Eh, işte tam zamanı ve tam adamı! Sakın kaçırma bu fırsatı. Gözüne mukayyet ol, kulağına mukayyet ol. Sabırlı ol. Ateşler seni yakmasın, sen ateşlerin içindeki İbrahim ol, e mi güzel gencim benim?
 
Seni bağrıma basarım, alnından öperim. Böyle bir cihadın ortasındaki mücahid olarak sana hürmetler ederim sevgili gencim. Bunu başardığın gün, yaşıyorsam senin ellerinden öperim. Seni Rabbime emanet ediyorum, o seni korusun. İbrahim olana kadar meleklerin himayesinde kalasın.
 
Selâmun aleyküm.
Nureddin YILDIZ
fb.com/nureddinyildiz
twitter.com/nurettinyildiz
instagram.com/nureddinyildiz