Yazılı Fetva

Öğrencilerin Flört Etmelerine Karşı Ne Yapmalıyız?

7685
10.01.2014

Selamünaleyküm. Konya’da bir imam-hatip ortaokulunda öğretmenlik yapıyorum. 5. ve 6. sınıflardan oluşan 630 öğrencimiz var. Özellikle 6. sınıf kız öğrencilerimiz, erkeklere arkadaşlık teklifi, mektuplar, hediyeler yollayarak kendilerini rezil bir duruma düşürüyorlar. Yaklaşık 1 aydır artan bu durum beni çok rahatsız ediyor. Öğrencilerimizin bu tarz ilişkilere girdiklerini duyduğumuzda onlara nasıl yaklaşmalı, hangi cümlelerle ikna edici olmalıyız? Allah razı olsun.

Selamünaleyküm. Hocahanım;
Bu durum, biraz imanı olan her mü'mini uykusuz bırakmalıdır. Şu hâle bakınız: Birkaç yıl önce İHL olsun mu olmasın mı derken şimdi İHL bolluğu başımıza dert olacak gibi görünüyor. Gerçekten uykumuzu kaçıracak bir durum var ortada. Sıkıntımız şudur:
Bu meseleyi ikaz edebileceğiniz bir veli de bulmayabilirsiniz. Bir de, ortada böyle kötü bir gelişmeye dikkat edecek gözler kayboluyor. Bir İHL açılması, devletin dine ısınması rahatlığı oluştu. Bunun bir tuzak olduğunu, şeytanın bunu bile bize darbe olarak kullanabileceğini anlatamıyoruz. Garip bir körelme oluştu. Siz öğretmenlere büyük bir yük binmektedir. Allah yardımcınız olsun. Öncelikle öğretmenler ve idarenin bu işin ciddiyetine inanması gerekiyor. Öğretmenler tavizsiz olmalıdırlar. İdare/veli bağlantısı aktif olmalıdır. Öğrencilerin bir ideal taşıması bir nebze size yardımcı olabilir. Diploma ve mezuniyetten başka bir şey düşünemeyen öğrenci başka, insanlığı omuzlayacağına inandırılmış öğrenci başka. Derslerinizde bilgiden çok heyecan aşılamalısınız. Disiplin kurallarında taviziniz olmamalı ve öğrencileri bir tür örgütler gibi organize etmeyi ve onların içinde muhtesipler üretmeyi deneyebilirsiniz. Tabii olarak, yasalar ve insan hakları size ne kadar izin verirse. Allah yardımcınız olsun. Size dua ederiz.

Nureddin Yıldız