Yazılı Fetva

Lise Ortamında Karşılaşılan Olumsuzluklara Karşı Tavrımız Nasıl Olmalıdır?

13939
14.06.2012

Selamünaleyküm. Hocam ben 16 yaşındayım. Yaşadığımız ildeki bir Anadolu Lisesinde okuyorum. Size bir kaç sorum olacak:
1-)Okuduğum lise Anadolu Lisesi olduğundan burada Milli Güvenlik dersi de var. Bu derste şeriat aleyhine konuşmalar oluyor. Malumunuz laik bir devlette yaşıyoruz. Şeriatçılar fişleniyor. Öğretmen şeriat aleyhine konuşmalar yaparken ben rahatsız oluyorum. Hatta sınıfı terk etmek istiyorum. Fakat yapamıyorum. Çünkü bunu bir kaç kez yaptım ve disiplin cezası gördüm. Ailem de okulda bu tip cezaların olmasını istemiyor. Yani sesini çıkarmadan dinle, öğretmeni ciddiye alma diyorlar. Ne yapacağımı bilmiyorum.
2-)Okuduğum lisede karma eğitim veriliyor. Ve ben bu durumdan çok rahatsız oluyorum. Yani öyle zamanlar oluyor ki şehvani arzularımı dindiremiyorum. Sohbetlerinizde sürekli evlilikten söz ediyorsunuz. Bu yolu düşündüm. Ancak günümüz şartlarında pek uygun değil. Resulullah(s.a.v)döneminde yaşasaydık evlilik olabilirdi. Ama bu durumda 16 yaşındayken ne yapabilirim?
3-)Okuldaki arkadaşlarımdan bazıları internetten online oyunlar oynuyorlar. Metin2 isimli oyunu duymuşsunuzdur. Bu oyunu oynayıp sonra bunu satıyorlar. Bu paranın haram olduğunu düşünüyorum. Ancak bu sadece bir tahmin. Bu konu hakkında kesin bir fetva verirseniz sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun.

Selamünaleyküm.
Güzel delikanlım,
Sen bu ümmetin umudusun, sen yarınsın. Kendini sıradan işlere takıp yorulma. Büyük düşün. Köprüyü geçmeye çalış, hesapları sonra yap. Haramlara bulaşmamak hedefin olsun. Oyundan para kazanılmayacağı gibi oyun oynayanlarla da meşgul olma. Allah seni korusun, yolun, ufkun açık olsun. Sana dua ediyoruz.

Nureddin Yıldız