Yazılı Fetva

Kızım Bir Şey İsterken Sürekli ‘Allah Rızası İçin’ Diyor

5097
15.10.2014

Hocam bu ahir zamanda Rabbim izin verirse iki kız çocuğu yetiştirmeye çalışıyorum, büyük kızım 12 yaşında hocam. Gün içinde ne söylersem hayır diyor, ne namaz, ne ders, hiçbir konuda söz dinletemiyorum. Ben de ona vurmamak için onu incitici sözler söylüyorum, sonra da sabaha kadar uyuyamıyorum ve ben ne zaman ona vurmaya gittiğimde ve her ne isterse Allah rızası için anne diyor o an ne yapacağımı bilemiyorum hocam, her Allah rızası dediğinde dediğini yapmalı mıyım? Tavsiyelerinizi ve dualarınızı bekliyorum.

Selamünaleyküm. Bacım, bu durumu abartmayın. Kızınız sizin hassas olduğunuz noktayı keşfetmiş ve sizi oradan etki altına almaya çalışıyor. Umarım bu onun ileride zekasını dini için kullanacağı günlere işarettir. Yavrunuza dua ediyorum. Size de Allah'tan sabır dilerim.Şöyle bir iki ay kadar susun, kızmayın, tebessüm edin, istediklerini yapın, mesela o 'Allah rızası için' demediklerini hemen yapın, öyle deyince de bir zaman sonra yapın. Bunu iki ay sürdürün, göreceksiniz bu sıkıntı bitecek.
Bir de size tavsiyemiz şudur: Çocuğu bir nebze bulunduğu evden, semtten uzak tutun, gezmeye, akrabalardan birinin evinde yatıya götürün ara sıra. Farklı emsallerini görsün.Sabredin, dua edin. Sabredin, dua edin. Usanmayın dua edin, sabredin ve kazanın.

Nureddin Yıldız