Yazılı Fetva

'Kendimi İfade Etmede Sıkıntı Çekiyorum'

3694
30.04.2014

Selamünaleyküm hocam. Ben başka bir ilde ilahiyat okuyorum, Rabbimin rızası için uğraşıyorum hocam. Ben kendimi bildim bileli hep içime kapanmışımdır, bir zarar bir azarlama olmasın diye hep bu korkularla bu yaşa geldim, bu benim içime öyle işlemiş ki şimdi kendimi ifade etmede zorluk çekiyorum, rahat hareket edemiyorum, irademi kullanamıyorum, bu benim ibadet hayatıma çok zarar veriyor, hep kendimi başkaları için düzeltiyorum, kendim olamıyorum, öyle bir an geliyor kendimi işe yaramaz bir eşya gibi görüyorum. Allah rızası yolunda hizmet etmek istiyorum ama bu durumum zarar veriyor, şimdi hazırlıktayım, ilahiyata kendimi geliştirmek ilim öğrenmek için geldim, ne tavsiye edersiniz?

Aleykümselam. Ailevi tarz ve sizin yapınızdan kaynaklanan bu durum için iki şeye önem vereceğiz. Birincisi, kendinizi bu hususta yıpratmanıza gerek yoktur. Böyle oldu, düzelecek deyin.
İkinci olarak da düzelmeyi zamana yayın. Bir yıl içinde olmaz düzelme, olsa da daha beteri olabilir. Arkadaş çevrenizi geniş tutun. Ahlâklı arkadaşlarla ilişkiniz çoğalsın.
Allah yardımcınız olsun.

Nureddin Yıldız