Yazılı Fetva

İçimdeki korkuları yenip nasıl cesur olabilirim? Cesaret nasıl kazanılır?

14745
16.04.2015

Hocam insanoğlu içindeki korkuları nasıl yener? Cesaret nasıl kazanılır? Allah’tan gayrısından korkmamayı istiyorum. Hz. Hamza gibi ‘Gözümün gördüğü hiçbir şeyden korkmam’ diye haykırmak istiyorum. Ali, Ömer, Halid -radıyallahu anhum- gibi ashabın hayatlarını okurken onurlanıyorum. Ben de en az onlar kadar ‘Allah bu işi yasak kıldı, ben bunu yapamam’ demek istiyorum. Ne yapmalıyım bunları yapabilmek için?

Bir kere Allah ne verdi ise ona razı olmak gerekir. Herkes farklı yaratılıyor. Herkesin farklı üstünlükleri var, zafiyetleri var. Bu birinci konu. İkinci konu da şudur: Cesaret her şey değildir. Bunu sakın unutmayın.
Asıl olan mü’min olmaktır. İyi mü’min olduktan sonra şu veya bu bölümün zayıf olması akıbeti değiştirmez. İmandaki eksikliği ise ne cesaret ne de başka bir şey doldurmaz. Buna göre değerlendirmeliyiz.
Okuduğunuz kitaplar, sevdiğiniz şahsiyetler, dinlediğiniz hatipler, gördüğünüz rüyalar... Her şey sizin o yönünüzü geliştirmeye yöneliktir. Sonuç olarak da kaderinizde yazılandan ötesi olmaz. Siz sadece gayretinizi yapın.

Nureddin Yıldız