Yazılı Fetva

İbadetlerimi ve kapandığımı ailem bilmiyor, nasıl söylemeliyim?

4016
11.01.2018

Selamun aleyküm sizden bir konuda yardım isteyecektim benim ailem alevi namaz kılmıyorlar oruç tutmuyorlar ama ben bunları yapmak istiyordum ve üniversiteyi kazandım şimdi kendi memleketimde değilim ve ailemden gizli bir şekilde örtündüm namaza başladım ve kuran öğrenmeye başladım ama bu durumu aileme nasıl anlatacağımı bilmiyorum. 1 ay sonra eve gitmeyi düşünüyordum ama beni bu şekilde kabul edeceklerini sanmıyorum. Bir yola girdim ve sonrasında ne yapacağımı bilmiyorum. ALLAH bir yol gösterir illaki ama ben bunu en az sorun çıkacak şekilde aileme nasıl dile getiririm? Bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum çünkü ben 3 aydır geceleri uyuyamıyorum bunları düşünmekten. Ne olur gülmeyi bile özledim ALLAH yolunda bu derdi yaşamak güzel ama ben artık yaptığım şeylerle huzurla uyumak istiyorum.

Selamünaleyküm.
 
Birinci gerçek:
 
Allah’ın emri olan bir işi yaparken insanların ne diyeceğini önemsemeyiz. Kim olursa olsunlar.
 
İkinci gerçek:
 
Onlar tepki gösterseler de sana yapabilecekleri bir şey yoktur neticede. Bir ara alevlenseler de sönmek zorundadırlar. Sen mükellef bir insansın, çocuk değilsin.
 
Üçüncü gerçek:
 
Sen diklenmeden, birden parlamadan adım adım konuyu açabilirsin. Mesela gitmeden önce onlara başını örtmeyi düşündüğünü hafiften anlatarak giriş yapabilirsin. Sonra da örttüğünü söylersin. En fazla bir iki saat sana köpürebilirler. Sen alttan alan, narin biri olduğun sürece sana yapabilecekleri bir şey yoktur. Namaz konusunda ise zaten seni nefes nefes takip etmeleri mümkün değlidir.
 
Dördüncü gerçek:
 
Senin bu durumun, yaptıklarının Allah katında çok daha sevaplı olması anlamına gelmektedir. Zira Allah Teâlâ senin çileni görmektedir, bilmektedir.

Nureddin Yıldız