Yazılı Fetva

İbadetlerimden zevk alamıyorum.

5806
17.06.2017

Ramazanda böyle bir şeyle karşılaşacağımı düşünmezdim. Ben bu aralar ne kıldığım namazdan ne de okuduğum kurandan lezzet alıyorum. Namazları farzlarla killiyorum kılarken aklıma lüzumsuz şeyler geliyor. Kuran okuyorum bir anda offf poff oluyorum. Ay bitsin de kapatayım diyorum. Sonra niye böyle yaptım diye kalan zamanım pişmanlıkla geçiyor ama tam yapınca da mutsuzum.( hani eskiden oh namazımı kildim Kuranımı okudum diye mutlu olur hafiflerdim. İnanın bunu yazarken çok utanıyorum. Ne oldu bana anlamıyorum.
Bana önerebileceğiniz bir şey var mi ? Yoksa cidden çok mu saçmalıyorum.

Bu normaldir. Dini hayatımız da bedenimiz gibidir; gel gitleri olur. Bu sizde belli bir dönem sürer. Şeytan bu dönemde sizi ezip ezemeyeceğine bakacak. Siz bu durumu vesvese ile yoğunlaştırır ve pes ederseniz şeytan bundan sonraki ibadet hayatınızı bütün ile bloke edecek demektir. Yapacağınız şudur:
Hiçbir şey olmuyor gibi devam edin. Aldırmayın zihninizdekilere. Biraz daha fazla uyuyun gerekirse. Biraz gezin ama yıkılmaya razı olmayın. Dua edin. Göreceksiniz, bir zaman sonra eskisinden de güzel olacak biiznillah. Allah yardımcınız olsun.

Nureddin Yıldız