Mektuplar

Hocam, Şeytan beni rahat bırakmıyor. Kur'an, bilime ters düşer mi?

6057
07.09.2017

Hocam, geceleri alışkanlık oldu. Yatmadan önce meal okuyorum. Diyanet işlerinin mobil uygulamasından aklıma bir şey takıldı. Yardımcı olmanızı umuyorum. Tarık suresi 7. Ayette meninin göğüs kafesinden geldiği yazıyor. Fakat bu ayet bilime ters düşüyor. İnternetten araştırdığım kadarıyla ilme mi güvenmemek gerekiyor, yoksa Kur’an’da haşa bir yanlışlık mı söz konusu. Şeytan beni rahat bırakmıyor lütfen yardım ediniz.

Değerli kardeşim, sizi asla itham etmiyorum ama yazınızı okuyunca içim cız etti, yüreğimde bir burukluk oldu. Evet, siz bir iman sıkıntısı yaşamıyorsunuz, eminim. Zira Kur'an meali okuyarak yatıyorsunuz. Yalnız, dinimize ve Kur'an'ımıza ait konular o kadar yoğun bir sulandırma hamlesi içine itildi ki sizin gibi bir mümin bile 'Kur'an ve yanlışlık' sözcüklerini bir araya getirebiliyorsunuz. Hâlbuki Akdeniz ile Karadeniz birleşti sözleri beni inandırır da Kur'an ve yanlışlık kelimeleri bir merak için bile olsa bir araya gelmez. İmanımız bunu gerektiriyor. Tekrar teyit ediyorum, bu sizin kastınız değil. Zaten 'haşa' diye not düşmüşsünüz ama bugün bu sorunun sorulması bile yarın adına risktir. Rabbim hepimizi kaymaktan muhafaza buyursun. Lütfen bu ikazı bizzat size yöneltilmiş olarak anlamayın ama durumun vahametini de idrak edin.
Ayette geçen meseleye gelince:
Ayetin beyanı 'erkeğin beli, omurgası ile kadının leğen kemikleri arasından' şeklindedir. Türkçe'deki farklı anlatımlarla bu biraz daha değişik anlatılabilir ama öz budur. Bilim ise meninin bel kısmındaki organlarda ürediğini söylüyor.
Burada bilim ile bir çelişki var mı yok mu sorusunu bile gereksiz bulurum. Bilime yüzde yüz ters olsa bile benim kitabım doğrudur. İki türlü doğrudur. Birincisi, bilimin kat edeceği daha uzun asırlar var. Kitabım ise insandan ve varlıktan önce vardı. Yüzde yüz böyle iman ediyorum. İkincisi, bilim yaratma değil yaratılmışı inceleme işidir. Dolayısıyla bilim incelemeye devam edecektir. Sonunda geleceği nokta ise yaratanın gösterdiği noktadır.
Bu girişten sonra sorunuzdaki cevaba gelebiliriz:
Ortada, buna rağmen bir çelişki/terslik yoktur. Evet, bilim meninin cinsel organ bölgesinde oluştuğunu söylüyor. Onu çıplak gözle de görebiliyoruz zaten. Peki, meninin oluşum süreci, hücreler, ilik nerede duruyor? Kur'an gibi bir kitap ultrasyonla bakıp bir nesneyi görenin söyleyebileceği bir şeyi mi söylemeli idi yoksa onun ilk hareket noktasını mı söylemeli idi? Bunu biz, bir çocuğu gösterip o çocuk için 'anne ve babası bunun aslıdır' desek ne kadar bilimsel söylemiş oluruz? Anne ve baba o çocuk için asıl mıdır yoksa sadece bir kap mıdır? Meniyi de biz, son depolandığı yerden mi başlatalım yoksa ilk üreme noktasından mı?
Bu muhteşem ayet muhteşem bir mucizeden başka bir şey değildir. Kan kanserine yakalanan hastalara ilik nakli nereden yapıldığını da internetten bulursanız rahatlarsınız.
Değerli kardeşim, insanlık ne siyasette, ekonomide ne de ilimde henüz Kur'an kültürü düzeyini yakalayamamıştır. Kat edeceği uzun yolları vardır. Kitabımızla övünmeli ve ona iman etmeyi bize lütfettiği için Allah’a hamd etmeliyiz.
Burada konunun dışına taşabilecek ikinci bir hususu da belirtmemde fayda umuyorum:
Bir tefsirin desteği ile okunup incelenen meal, umumiyetle fayda getiriyor olmakla beraber bu tür ciddi zihin sıkıntılarına da neden olabilir, dikkatli olmak gerekir.
Allah'a emanet ederim. Dualar ederim. Sizden de dua beklerim.Nureddin YILDIZ
fb.com/nureddinyildiz
twitter.com/nurettinyildiz
instagram.com/nureddinyildiz