Mektuplar

Hocam Nasıl Âsiye Olunur?

22170
08.09.2016

Hocam Nasıl Âsiye Olunur?

Selamünaleyküm.
 
Âsiye ismini, Kur'an’ımızın öne çıkarıp sembol durumuna getirdiği bir kadının adı olduğu için bir simge gibi görüyoruz. Yoksa öyle bir değerlendirme kalıbı yoktur. Buna göre biz, Âsiye’nin o simge isim olmaya nasıl ulaştığını öğrenerek neyi öne çıkarmamız ya da nelere dikkat etmemiz gerekeceğini de tespit etmiş oluruz:
 
1- Felsefenin bulaşmadığı, sahabe kalitesinde bir iman sahibi olmak gerekir. Şuna dikkat edilmelidir: İmanın altı şartında kimsenin sorunu yoktur genelde. Herkesin özel nefis tünelinden geçerken karşısına çıkacak dar geçitte sorun olur. Mesela, erkeklerin mal hırsını dar tünelde test eden noktalarda iman teste tabi tutulur aslında. Aynı şekilde kadınların, bilhassa bu çağ kadınları tarafından kabul edilmesi zor zannedilen onlara mahsus Kur'an hükümleri konusunda tereddüt yaşamak bir iman testidir. Âsiye olacak bir kadın bu testleri geçecek.
 
2- Salih amel konusunda eksiklik olmayacak. Farzlar eksiksiz yerine getirilecek. Haram çitine takılma olmayacak. Mümkün oldukça nafileler önemsenecek.
 
3- Ahiret eksenli bir dünya hayatı yaşanacak. Bu, badanası bile olmayan evlerde yaşamak değildir ama evi mabet gibi tutma ya da eve bakarken, onu düşünürken ruhta evin duvarlarını tazim eder gibi görme de olmamalıdır.
 
4- Allah ile iletişim dili olan DUA en canlı seviyesinde olacak. Çok dua edecek ve duasının kabul olduğuna itimat edecek.
 
Selamünaleyküm.
Nureddin YILDIZ
fb.com/nureddinyildiz
twitter.com/nurettinyildiz
instagram.com/nureddinyildiz

Nureddin Yıldız