Mektuplar

Hocam, Kâbe imamlarının arkasında namaz kılınmaz mı?

9024
10.09.2017

Hocam, öncelikle Saygı ve hürmetlerimi sunarım. Size bir sorum olacaktı. Geçenlerde arkadaşlarla sohbet ederken bir arkadaşımız; "Kabe imamlarının arkasında namaz kılınmaz. Kılanlar sonra iade etmelidir. " şeklinde bir bilgiyi verdi. Çevremizden duyanlarımız vardır. Peki gerçekten Kabe İmamlarının itikadlarına istinaden böyle bir hareket doğru mudur? Bu husustaki yaygın görüşe göre; Arabistan'ın çoğu Vehhabi kökenlidir. O yüzden imamları da vehhabi olarak seçiyorlar, vehhabinin arkasında da namaz kılınamayacağı için, sureten imama uyup sonra iade edilmeli midir?

Sevgili kardeşim, eğer bir tek Kâbesi olan bu ümmetin en büyük ibadeti olan namaz Kâbe’de de olmuyor ve iade edilmesi gerekiyorsa, biz neyin Müslüman’ıyız Allah için! Bu kadar ağır bir söz ulu orta söylenebilir mi! Bunu İngiliz ajanı mı yayıyor yoksa bizim içimizden cahil bir güruh mu? Lütfen tekrar düşünün.. Bu ümmetin Kâbe’sinde namazın kabul olmadığını, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in kabri şerifinin yanında namazların boşa kılındığını bir düşünün lütfen. Bu kadar baştan savmalık olur mu? Bölünmüşlüğümüz bu noktaya getirilir mi hiç! Haydi, biz nasipli imişiz de birileri oralarda namazımızın olmadığını bize hatırlattı ve biz namazlarımızı iade ederek kurtardık. Ya milyonlarca mü’min orada namaz kılıyor, teravih eda ediyor; onların namazları?!
Yok asla! Bunu, ümmet idraki olan biri söylemiş olamaz. İnanmayın! Bunu söyleyen veya yayana kim olduğunu sorun. Kâbe’mizin itibar kaybetmesinden ne zevk aldığını sorun. Onun hocası mı yoksa Kâbe mi daha değerli diye sorun yeter.

Nureddin Yıldız