Mektuplar

Hocam, hakkınızdaki reddiyelere ne zaman cevap vermeyi düşünüyorsunuz?

3440
01.03.2017

Selamünaleyküm Hocam. Ellerinizden öperek size bir derdimi açmak istiyorum. Hocam, sizin insanlara; Ümmet şuuru, birlik - beraberlik, bidatlardan uzak durmak, vahyedilen dini iletmek gibi bir derdiniz olduğunu görüyor ve bu bakış açısıyla derslerinizde söylediklerinizi, sizin anlatmak istediğiniz şekilde anlamaya gayret ediyorum. Öncelikle benim sizi ilk tanıma şeklim, ülkemizde bulunan bilindik bir gruba mensup olmuşken orda gördüğüm ve içime sinmeyen şeyleri araştırırken, sizin tam da benim düşündüğüm ve beklediğim şekilde açıklamalarınıza denk gelmemle oldu. Fakat son zamanlarda bilinçli ya da bilinçsiz, sizin neyi kast ettiğinizi anlamayarak veya başka yerlere çekerek size çeşitli suçlamalar yapılmaktadır. Bu tarz şeyler önceden de vardı ama şimdiki kadar ciddi boyutlarda değildi. Ben fitneye sebep olmayacak kadar sizi savunmaya, sizin anlattıklarınızı insanlara açıklamaya çalışıyorum ama şu an insanların saydığı ve ilmine güvendiği bazı hocaların yaptığı suçlamaların doğru olmadığını insanlara anlatsam bile, bilip bilmeden size suçlama yapan kişilerin sözlerine insanlar itimat eder durumdalar. Sizin derdiniz, bu ümmetin birbiri ile tartışan alimleri arasında isminizin geçmemesi belki ama şu anki suskunluğunuz, sizin şahsi kararınızdan öte üstlendiğiniz davadaki konumuza ve size gerçekten ihtiyacı olan insanların belki de sizi yanlış anlayıp bulundukları durumdan kurtulmalarına bir engel olacaktır. Sizin suskunluğunuz, din tüccarlarının eline düşmüş kişilerin orda kalmalarına bir nevi göz yummadır. Sanki garantili gibi hazır paket dualar ve ucuz cennet vaatleri sayesinde insanlar üzerinden para kazanan, oturduğu koltuktan ahkam kesenlere prim vermeniz beni oldukça rahatsız ediyor. Bize Allah (c.c) ve Rasûlü (s.a.v) yeter hocam. Siz de bize yetersiniz ama siz, temiz bidatsız bir nesil yetiştirmek istiyorsanız, bu tarz insanlara cevap vermek ve susturmak zorundasınız. Yoksa bidatlerden, sapıklıklardan kurtulmak isteyen bu ümmetin gençleri, sizinle tanışamadığı için çok uç noktalardaki hocaların sohbetlerine kayacaklardır. Allah sizden ve tüm ehli sünnet hocalarımızdan razı olsun. İyiki varsınız.

Selamünaleyküm.
Güzel kardeşim, seni bağrıma basar, hakkımdaki güzel düşüncelerinin benim için yapılmış dualar olmasını temenni ederim.
Rabbim bana ömür verip dinine hizmet etmemi murat ettiği sürece şahsımla alakalı hiçbir savunma yapmayacağım. Benim, şu topraklarda birbirine hücum etmeyen bir davetçi olarak kalmamın cihat olduğunu düşünüyorum. Beni diline dolayan kardeşlerimin yaptıklarının hesabını da Allah görecektir. Küfürle mücadelemiz bitmeden birbirimizle mücadele edemeyiz. Belki yerleşik sistemi rahatsız ettiğim ve gençlerin mü'min, muvahhid ve kişilere değil sadece Rabbine bağlı adanmış tavır sahibi şahsiyetler olmaları için gayret ettiğimden dolayı rahatsız olanlar vardır. Bu da onların, nedenini Allah’ın huzurunda açıklayacakları amelleridir. Varsın onlar düşünsün. Bana senin gibi kardeşlerimin duaları yeter.
Şahsıma iletilen binlerce mesajdan da, dalaşmaya girmediğim için pek çok mü'min kardeşimden, anlattıklarımın daha tesirli ve ihlasa uygun olduğuna dair takdir ve dua aldığımı görüyorum. Artık mü'minler, cedelleşen hocalardan usandılar. Horaz dövüşü seyreder gibi hoca kavgası izleyenlerin de bulunabileceği bir toplumda yaşıyoruz maalesef. Benim biiznillah tavrım değişmeyecektir. Yıpranacağım belki ama, ellerimle kendi dinimi yıpratmayacğım. Emelim budur. Bunun da bana asırlarca dua getirecek bir bereket kaynağı olacağını umuyorum. Lütfen dua et sen. Benim adıma kimse ile tartışmamanı rica ederim senden. Cedelleşerek ne birilerini ikna edebilirsin ne de dinine hizmet edersin. Bırak zaman, kimin kim olduğunu göstersin. Bırak melekler yazsınlar gördüklerini.
Dualarını beklerim güzel kardeşim.
Selamünaleyküm
Nureddin YILDIZ
fb.com/nureddinyildiz
twitter.com/nurettinyildiz
instagram.com/nureddinyildiz

Nureddin Yıldız