Mektuplar

Hocam! Çok sabırsız bir anneyim. Çocuklarıma yetememekten çok korkuyorum

3113
13.10.2017

Selamun Aleyküm hocam. Rabbim size hayırlı, sağlıklı, bereketli, uzun ömür versin inşallah. Hocam ben iki kız çocuğu annesi bir bayanım. 32 yaşındayım. Hâfızım ve biraz da Arapça okudum. Evliliğimde çok büyük sıkıntılarla karşılaştım (kendi ailemle). Büyük günahlar işledim. Ancak bunların hepsini geride bırakma çabasındayım ve bırakıyorum da elhamdülillah.
 
Şimdi ben evde sadece ev hanımıyım. Çocuklarım ve eşim en büyük önceliğim. Kitap okuyorum, Kuran okuyorum (her gün olmamakla beraber), böyle ömrümün tamamen boşa gittiğini düşünüyorum. İnsanlara faydalı olamıyorum ve bu beni çok üzüyor. Çocuklarımı iyi yetiştirmeye çalışıyorum fakat yaşadığım sorunlardan dolayı sabırsız biriyim. Çok üzülüyorum.
 
Bana ne tavsiye edersiniz? Allah için yardım edin bana, sizce çok boş bir hayat mı yaşıyorum? Yaşadığım bu hayatla Allah’ın karşısına çıkmaya yüzüm var mı? Ne yapmalıyım, hayatımı nasıl dolu bir hale getiririm? Çocuklarıma yetememekten çok korkuyorum. İşlediğim günahların onlara da sirayet etmesinden çok korkuyorum. Ne olur bana bir şey söyleyin hocam. Allah razı olsun sizden. Selametle inşallah, sizden acil cevap bekliyorum gerçekten çok ihtiyacım var buna.

Selamünaleyküm.
Önce anlayışınızı düzeltin. Saliha bir eş olmak dinin yarısıdır neredeyse. Anne olmak cenneti ayaklarının yakınına taşımaktır. Kendi kıymetini bilmezsen kim sana kıymet verir? Geçmişteki hatalarına tevbe etti isen onlar da yok demektir. Tevbe etmedi isen hemen tevbe et. Tevbeni koru ve tertemiz kal.
 
Bu bakışını değiştirdikten sonra sana şu nasihatleri yapabilirim:
 
Her şeyin aslı imandır. Mü'min bir kadın olarak yaşamaya bak. İmânını tartışma. İmânına zarar verecek her şeyden uzak dur. Haram işleme. İşlemiş olduğun varsa samimi ve sürekli bir tevbe ile onu temizle. Haram senin için bir nevi ölüm kadar ürkütücü olsun. Kimsenin hatırına harama yanaşma. Akrabadır, dosttur diye cehennemde yanabileceğin kimse yoktur bu âlemde.
 
Tesettürün ve mahremiyetin korunmuş olsun. Eşinden başkasını kendine yakın bilme. Farz ibadetleri yap. Namaz başta olmak üzere farz ibadetlerde eksiğin olmasın. Geçmişte öyle bir eksik kaldı ise kazalarını yap. Nafile ibadetlerden yapabildiğin kadar yap. Namaz, oruç, sadaka ne yapabiliyorsan yap.
 
Bir ilmihal kitabını defalarca oku. Bir gruba değil, dine hizmet eden ve para istenmeyen, kimsenin gıybetinin yapılmadığı bir ders halkasına katılmaya gayret et. Arkadaş çevreni yeniden gözden geçir. Telefonla da olsa, Ashâb-ı Kirâm gibi birbirinizi seveceğiniz ve duâ edeceğiniz arkadaşların olsun.
 
Eşinle iyi geçin. O senin kıymetini bilmiyor olsa bile sen karşılığını Rabbinden almayı düşün. İyi davran. Onu başka bir kadın düşünmeyeceği pozisyonlarda tut ama lafla değil, dedektiflik yaparak değil. Kimliğinle ve varlığınla.
 
Çocuklarını imânlı yetiştirmeye gayret et. Onlar için kendini yeterli görme. Çocuk yetiştirmeyi iyi yapabilmiş olanlarla istişareler yap. Korkma ama kendini de salma. Sabret, işin akıbetinin hayır olmasını hedefle.
 
Duâ silahındır. Onu iyi kuşan.
Allah yardımcın olsun. Duâcınızım.
Selamünaleyküm.
 
Nureddin YILDIZ
fb.com/nureddinyildiz
twitter.com/nurettinyildiz
instagram.com/nureddinyildiz