Mektuplar

Hocam, Bazen Dünyadan Öyle Soyutlanıyorum ki…

6993
09.05.2018

Hocam es-selâmû aleyküm.
 
Bu yazıyı yazmak için çok düşündüm, hani ama niyetimden şüpheniz olmasın isterim. Duygularımı her zaman içimde yaşadığımdan karşımdakine kendimi nasıl açarım, inanın bilemiyorum. Sizi bir büyüğüm ve kıymetli hocam olarak Allah için seviyorum.
 
Hocam, çevremde dinimiz adına, İslâm uğruna sohbet edeceğim pek kimsem yok. Bazen dünyadan öyle soyutlanıyorum ki, çok derin hissiyatlara giriyorum. Aslında her ân o hali koruyabilsem… Ama o halim nedense beni korkutuyor, sanki ben tedirgin oldukça o hal de azalıyor. Hocam duygularımı çok yoğun yaşıyorum. Ailemin huzursuz olması beni o kadar derinden etkiliyor ki, onlar üzülmesin her şey bana olsun; ben Allah’ın izniyle kaldırabilirim diyorum. Dertsizlik peşinde değiliz, sırtımız kadar yükümüz var; fazla değil elhamdülillah.
 
‘’Ben hüznümü ve kederimi yalnızca Allah'a arz ederim’’ ayeti benim yaşam standardım. Ailecek büyük bir imtihandayız hocam. Kardeşlerimi güzel yetiştirmek istiyorum hocam. Onu dinimize nasıl ısındırabilirim? Yaşı gereği nasihat etmek verimli olmuyor, bazen zıtlaşabiliyoruz… Ailemi, çevremi yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennemden kurtarmam lazım. Kardeşlerime sizin videolarınızı dinletiyorum, misaller veriyorum, fakat dinî açıdan kendisi bazı konularda vesveseli… Ben tartışmaya girmek istemiyorum, daha fazla soğumasına neden olmak da istemiyorum ama nasıl ikna edici olabilirim? Babam da bazı imtihanlardan sonra namazını kılmamaya başladı.
 
Bizlere emanet olan bir sürü insana nasıl bir tebliğ yapmam lazım? İçimde bütün insanlığa faydam olsun isteğim - heyecanım var hocam; bütün mazlumları, gaflette olanları sarsam, kucaklasam; hepsiyle tek tek görüşebilsem yanında olabilsem dertlerini dinlesem… Üniversitem bittiğinde çalışmak istemiyorum, tesettürümden taviz vermek, benliğimden taviz vermek istemiyorum. Rabbim her ânımdan râzı olsun istiyorum. Ama anne – babamı da rahat ettirmek istiyorum. Bunun için de çalışmam gerekiyor. Ne yapmam lazım? Ben ömrümü canlarıma; babamın ve annemin hizmetine adamak istiyorum.
 
Allah nasip eder de hayırlı ve benim halimden anlayacak birisi olursa bana Allah’ın emaneti olarak bakacak… Benim mehirim ailem; onları emanet bilecek, ben de onun ailesini emanet olarak bileceğim. Ben sâliha hanım olmaya, evimi Rabbimin râzı olacağı ev yapmaya, çocuklarımı Rabbimin yoluna feda etmeye hazırım. Ben kendimi düşünemem ki. Yeter ki ailem huzurlu olsun, onlara olan sevgim o kadar büyük ki... Kıymetli vakitlerinizi almak istemem gönlümü de bu kadar açayım. İşiniz vaktinizden çok, hakkınızı helal edin daralttıysam. Ümmet-i Muhammed’in nöbetini tutan bir kızı olarak nasihatinizi almak isterim. Duâ eder duâlarınızı beklerim. Ahir zamanın bu çetin günlerinde Rabbim sizi önder seçti, Rabbim size güç ve sabır versin hocam. Allah’ım râzı olsun, huzurunuz ebedi olsun inşaAllah. Sahabelere olan sevginizi Allah biliyor, görüyor, bizler de şahidiz. Rabbim çok sevdiğiniz Hâlid bin Velid (r.a) gibi sahabelerle dirilmeyi nasip etsin inşaAllah. İnşaAllah Rabbim nasip ederse ziyaretinizde bulunmayı, burada olmazsa da Allah’ın izniyle ebediyette.. Allah'a emanet olunuz es-selâmû aleyküm..

Selamünaleyküm.
 
Değerli kızım,
 
Moralden söz ediyorsun. Sana moralini canlı tutabilecek tavsiyelerde bulunacağım ama önce senden şunu bilmeni isterim: Moral senin oksijenin gibidir. Nefesin bile ona bağlıdır. Moralini, kaybedilebilir bir değer olarak görmeyeceksin. İnsanlığın ve imanın moralle ayakta durabilir. Bunu böyle bil ve şu tavsiyeleri bir kenara not et:
 
Dünya ile sınırlı anlayışı kafandan sil. Ebedî ahireti ve sonsuz cennetleri hayal et. Kendine cennetten bir yer tasarla. O yerin, Âsiye anamıza yakın, Hadice anamızı yanı başında, Sümeyye anamızın bahçesine nazır bir yer olsun. Ve akşam yatakta gözlerini kapatınca kendini müstakbel mekânında görmeye çalış. İnsanları sen ve ailenden ibaret görme. Âdem aleyhisselam’dan beri süregelen ve bundan sonra da asırlarca devam edecek insan kardeşlerini düşün. Küçük bir ailede değil, o muhteşem ailede yaşa zihninde. Sorunları da o büyük ailede dağıt. Çok fazla haber izleme. Bilhassa hiçbir haberi ikinci kere izleme. Zikir yap:
 
Her gün en az:
 
On kere salavat getir. On kere kelimeyi tevhîd getir. Yatağa girdiğinde namaz sonrasındaki tesbihleri yaparak yat. Yatmadan önce Fatiha, Ayet-el Kürsi, İhlas, Felak/Nas surelerini oku. (Bunları özel günlerinde bile duâ niyeti ile okuyabilirsin.) Her gün en az bir sayfa Kur'ân okumayı ilke edin.
 
Kitap oku. Okuduğun kitabın altını çiz, notlar tut. Her kitabın özetini ayrı bir deftere yaz. Sakın mü'min olmayan birinin kitabına takılıp kalma. Seninle imânını paylaşmışların kitabını okuyacaksın.
 
Özel kabiliyetin olan alanı keşfet. Bu bir hobi de olabilir. Helal olan bir hobin olsun. Mahremiyet sorunu çekmeyeceğin akraba ziyaretleri yap. Yine mahremiyet sorunu olmayacak geziler yap, İstanbul’u gez. İstanbul’da Peygamber aleyhisselam’ın hasretini bulmaya çalış.
 
Arkadaş önemli; seni dertlendiren ama dert almayan çevreni daralt. Seninle âhirette soluklanacak üç beş arkadaş yeter. Onları bul, kıymetlerini bil. Birini bile bulsan onu kap. Başta ailen olmak üzere kimse ile bir konuyu tartışma. Tartışma bir mikroptur, bulaşınca gitmeyebilir. Çapını ve kimliğini aşan konularla alakadar olma.
 
Sağlığına önem ver. Başta gıda olmak üzere seni güçlü ve dinç tutacak mekanizmayı koru. Asla da vesveseye kayma.
 
Namaz büyük bir silahtır. Sevgili Peygamber aleyhisselâm Efendimiz bunalınca namaza sarılırdı. Bunu unutma. Ara sıra farz namazların dışında, abdest al ve iki rekât namaz kıl. Bunu her gün farklı zamanlarda da olsa yapmaya çalış.
 
Duâ vakti ayır kendine. Sabah, akşam, yatarken günlük en az on dakika DUÂ VAKTİN olsun. Mezara girene kadar bunu hiç bırakma. Sen mezara girersen de melekler devam ettirsin o DUÂ VAKTİNİ. Aynı şeyleri tekrar ediyor olsan da duâya sarıl. Türkçe veya bildiğin âyet hadis duâlarını yapabilirsin. Duâların senin göklere açılma zamanların olsun. En fazla üç ay sonra kendini farklı biri göreceksin bu duâlardan sonra.
 
Ve son not: Sık sık üretip tükettiğin sabrını, Nuh aleyhisselâm’a kıyas et; ne kadar sabrediyorsun/edebiliyorsun?
 
Selâmun aleyküm.
Nureddin YILDIZ
fb.com/nureddinyildiz
twitter.com/nurettinyildiz
instagram.com/nureddinyildiz