Yazılı Fetva

Hamilelik sürecinde Erkek doktora gitmek.

8873
20.06.2017

Ben 25 yaşında evli bir bayanım ve yaklaşık 3 hafta sonra bebeğimiz olacak inşallah. Benim hamilelik surecimde takibinde hep bayan doktorlar oldu. Ama doktor konusunda hep sıkıntı yaşadım ve 3 bayan doktor değiştirmek zorunda kaldım. Çocuğum için yapmam gereken şeyler hakkında bir doktor kadar bilinçli değilim hamilelik sürecinde. Ama karşıma çıkan bu 3 bayan doktor hamileliğim sürecinde bazı test ve değerleri yaptırmamışlar bize. Ve onun sıkıntısını çekiyoruz bu son zamanlarımda.
Şu an doğumuma çok az kaldı inşallah . Ama gittiğim doktor erkek su an. Erkek doktor çocuğun sağlığı için gerekli şeyler hakkında çok iyi yönlendiriyor bizi. Bu erkek doktorun iyi olduğunu söylediler ve tavsiyeler üzerine gidiyoruz. Ama yine de tedirginim. Zihnim çok karışık. Doğum yaklaştıkça da tedirginliğim kat kat artıyor.
Son 3 haftadır erkek doktora gidiyorum. Bu haftadan sonra da başka bir doktor gebelik takibimi kabul eder mi bilmiyorum açıkçası. Korkuyorum.

Hamilelik döneminin stresini de katarak söylüyorum: Bayanlar bir nebze bu konuyu abartmış olabiliyorlar. Evet, bir hamile bayanın erkek doktora gitmesi de mümkündür. Bayan doktorun bulunmadığı bir ortamda ya da erkeğin uzmanlığına ihtiyaç duyulan yerde erkeğe gidilebilir. Buradaki yeterli olmamak ve erkeğin uzmanlığına ihtiyaç duymak sizin yaşadığınız bir olayda sizin tespit edebileceğiniz bir şeydir. Geçmiş olsun, yavrunuz mübarek olsun.

Nureddin Yıldız