Yazılı Fetva

Göğüs Büyüklüğü Rahatsızlık Verecek Derecede İse

6215
24.10.2013

Selamünaleyküm hocam. Birkaç aydır sohbetlerinizden istifade ediyorum, hayatımda birçok şeyin değişmesine vesile oldunuz. TV’yi komple kapattık, hiç izlemiyoruz, gittiğimiz yerlerde de  uygun bir şekilde kapattırıyoruz. Her gün Kur’an, ilmihal, meal, tefsir, hadis veya  sizin kitaplarınızı okumaya çalışıyoruz. Geceleri imsak vaktinden yarım saat önce kalkıp teheccüd kılıp, sünnet olan bazı tesbihatları yapıp, sabah namazını eşimle beraber kılmaya çalışıyoruz. Allah (c.c) sizden razı olsun.
1- Göğüs büyüklüğü hem vücut rahatsızlığına hem de bariz şekilde dış belirginliğe ulaşmış bir bayanın bu amaçlarla göğüslerini küçültmesi mi daha uygundur yoksa sabretmesi mi?
2- 8 yaşında oğlum var mesleği ne olursa olsun ama âlim olsun arzusundayım, yani âlim öğretmen, âlim doktor ne tavsiye edersiniz, nasıl bir yöntem izlemeliyim?
3- İki tane baldızım var ergenliğine ulaşmış anne-baba hacı ama klasik bildiğiniz hacı grubundan. Bunları kazanmak için çok uğraşıyorum fakat anne-babadan lojistik destek gelmeyince hedefe ulaşmak çok zor oluyor. Benim yanımda  olduklarında namaz ve birçok hususta içimize alıyoruz, cemaat yapıyoruz fakat burada anne-baba ve bizlere ne tavsiye edersiniz? Ben kurtuluşumu bu iki genç kızın kurtuluşuna paralel olarak görüyorum biraz. Allah’a emanet olunuz inşallah.

Selamünaleyküm. Göğüsleri, rahatsızlık verecek kadar büyümüş bir bayan cerrahi müdahale yaptırabilir. Bu bir hastalık olmuştur onun için tedavisi de uygundur. Çocuğunuzla ilgili, size en yakın bir ilim adamı ile istişare etmeniz gerekir. Onu eğitmekten önce iyi bir çevrede büyütmeye çalışmalısınız. Çevrenizdeki bir ilim adamı ile istişareler edin. Baldızlarınızla ilişkileriniz çok sınırlı olmalıdır, onlar sizin mahreminiz değildirler. Sınırlı ve ölçülü olun. Nasihat edin, tavsiyede bulunun, sorumluluklarını ebeveynlerine havale edin. Kendi çocuklarınız gibi davranmanız sizi yıpratacağı gibi hayal kırıklığına da neden olabilir. Eşiniz bu açıdan daha faydalı olabilir.

Nureddin Yıldız