Mektuplar

Gerdek Gecesini Soran Müslüman Gence Mektup

171605
13.07.2012

Selamünaleyküm hocam. Nasip olursa Eylül ayında nikahım var. 26 yaşındayım ve bu zamana kadar karşı cinsle hiçbir şekilde samimiyetim olmadı. İlk geceyi (tabi ilk gece olması şart değil) olumlu bir şekilde nasıl geçiririz öğrenmek istiyorum. Yanlış bir şeyler yapmaktan çekiniyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim. Allah'a emanet olun.

Aleykümselam. İffetinizi korumuş olmanız tebrik edilmeye değer bir durumdur. Allah Teâlâ sizi, hayatınızın sonuna kadar iffetinizle ayakta durmakla müşerref kılsın.

İlk geceki buluşmanızda şunlara dikkat edin.

1- Düğün günü, eşinizle yabancıların bir arada olmamasına özen gösterin. Sadece bayanlarla bir arada olsun. Bayanlar arasında da tesettürü bozulmuş olmasın.

2- Nikâhınız gerçekleşmeden tek başınıza bir arada kalmayın, onun eline tutmayın. Aranızda sulu sözler geçmesin.

3- Düğünden sonra, aile büyükleriniz dahil gerdeğe gireceğiniz yerde hiç kimse bulunmasın. Yüzde yüz yalnız kalın. Bu yalnızlığınız şu anlamdadır: Kader sizi, iki eş olarak bir arada tuttuğu sürece anne babanız dahil hiçbir insan sizin karı koca olacağınız bir ortamda iken yanınızda bulunmasın! İlk gece veya başka bir gece ya da gündüzde ne yaptığınızı bilen bir insan bulunmamalıdır. Anadolu'daki çirkin ve ahlâksız işlerden biri olan çarşaf izleme türünden işlere asla izin vermeyin. Unutmayın, aile meclisinde beraber bulunun ama eşinizle cinsel sıcaklık için bir arada bulunacağınız zaman yalnız olacaksınız. O ilk gecede de sonraki gecelerde de! Şöyle bir itiraz yapabilirsiniz: 'Elbette, kapalı bir odada bulunacağız.' Tamam, kapalı bir odada bulunacaksınız ama oda kapanmadan önce sizin odayı neden ve ne zaman kapattığınız anlaşıldıktan sonra siz gizlenmiş olmazsınız.

4- Eşinizle beraberlikten önce iki rekât namaz kılın. Namazdan sonra kendiniz ve eşiniz için dua edin, Allah'tan yardımını dileyin. 'Allah'ım! Bana bu geceki beraberliğimden sonra ihsan edeceğin yavrumu de eşimle beraber beni de şeytandan koru!' diye dua edin.

5- Eşinizin heyecanını yenmesi için ona tatlı sözler söyleyerek konuşun. Karşısına oturup elinden tutun, yüzünü açın, baş örtüsünü açmasına yardım edin. Yüzüne karşı ona dua edin, sizi eş olarak kabul ettiği için teşekkür ettiğinizi söyleyin. O da sizinle rahat rahat konuşuncaya kadar bu konuşarak açılma süresi devam etsin. O da size teşekkür ettiği ve kendisinin rahat olduğunu söylediği zaman, mutluluğunuzu açıklayın, onu mutlu etmek için çalışacağınızı söyleyin. Annesine babasına dua edin. Düğün sürecinde üzüleceği bir durum olduysa özür dileyin, helallik talep edin. Ona, beraber bulunduğunuz müddeti Allah'ın Şeriat'ını esas alarak geçirmeyi istediğinizi söyleyin, ondan da böyle temenniler beklediğinizi vurgulayın. O gece asla tartışmalı bir konuya girmeyin. Düğün ortamını ilgilendirmeyen felsefi konuları açmayın, açmasına izin vermeyin.

6- Muhabbetin ilerlemesi ile beraber, onda yakınlaşmaya uygun bir hava oluşup oluşmadığını da izleyin. Eğer ürktüğünü anlarsanız, beraber olmayı sabaha erteleyebileceğinizi söyleyin. Heyecanının normal gördüğünüzü anlatın. Yatıp sabah namazına kalkabileceğinizi söyleyin.

7- Bir yanlış hesaplamadan ötürü, onun aybaşı döneminde düğün yaptı iseniz o yıkanacağı zamana kadar, muhabbet ve yüzeysel beraberlik diyebileceğimiz ilişki dışındaki işlerle geçirilecek bir dönemi sabırla geçirin. Sakın harama bulaşmayın; kadın aybaşı durumunda iken cinsel ilişkisi haramdır. O düzeyde olmayan ilişkiler helaldir.

8- İlk ilişkide, eşinin kendisini zor durumda hissedebileceğini düşünmelisin. İffetli bir kız için o an, hayatının en heyecanlı ve en ürkütücü andır. Kendini onun yerine koyarak merhametli davran, latif konuş, nazik tut. Geniş bir zamana yayarak yapacağını yap, konuşacağını konuş. Sakın acele etme, itham etme, itme, incitme! Eğer bir sıkıntı olursa yani, her şeyin normal olmasına rağmen seninle ilişkiye giremeyeceğini söylerse ya da sen anlarsan bunu, öyle bir durumda hiçbir şey olmamış gibi davran, sabahleyin arzunu tekrarla. Üç gün geçtiği hâlde sıkıntı devam ediyorsa onunla da istişare ederek doktora gidebilirsiniz ama bu doktor sürecinde acele etmemeniz daha doğru olur. Bir aya kadar acele etmemeniz iyi olur. Bir ay sonra ise doktora görünün.

9- Bir cinsel ilişki, öncesinde tatlı sözler, el hareketleri ve benzeri iki tarafı da hareketlendirici katkılarla başlamalıdır. Bu ön hazırlık, erkek dayanabiliyorsa yarım saat sürmelidir. Erkek, kendisi gibi kadının da boşalma hissi olduğunu bilerek hareket etmelidir. Boşalıp kenara çekilen ve kadını ihmal eden erkek kaba erkektir. İkisinin de boşalma anı yaklaşık aynı olmalıdır, ya da birbirlerini beklemesini bilmelidirler. İlk zamanlarda zor olsa da bu, git gide alışılır bir durumdur.

10- Sen ve o, boşaldıktan sonra teşekkür etmeyi ihmal etme. İş bitince iyiliği unutan taraf olma. O teşekkür edince de aynısıyla mukabelede bulun. Birbirinize teşekkür edin, Allah'a da şükredin ki, size hem lezzet içinde bir saat geçirmeyi hem de mü'min insan için sevap olan bir işi yapmayı mukadder buyurdu.

11- Yatak odasını kullanmanın uygun olmadığı bir zaman yoktur. Namaz vaktini ezmedikçe her zaman, yatak odası zamanıdır. Kandil gecesi veya başka bir neden buna mani değildir. Sen kendini onun bil, o da seni kendisinin bilsin. Birbirinizin veliyyinimetisiniz; bunu takdir edenlerden olun. İlk zamanlarda beraberliğiniz için bir sayı koymak doğru olmaz; ne kadar gerekli görüyorsanız o kadarı uygundur. Zaten bünyeniz bir sayıdan sonrasını kaldıramayacaktır. Şu kadar ki, dağda aç kalmış birinin sofraya yığılması gibi görüntü vererek ürküten taraf olmamaya çalış. İhtiyacı olmayan tok bir misafir görüntüsü de verme; dengeli ol, dengeyi iste.

Daha sonraki zamanlarda ise eşinin her temizlik dönemi için; sağlık durumunuza, onun hamileliği ve benzeri durumlara göre değişmek üzere 10 kere birleşmeniz normaldir. Bu birleşme sayısı kendiliğinden oturur zamanla.

12- İlk gecenin sabahında Rabbine şükret. Beraberce namaz kılın. Evinizde ilk cemaatle namazda sen imam ol. Namazdan sonra dua edin.

Allah sıhhat ve afiyet içinde bir hayata hepimizi muvaffak kılsın.

Dualar eder, saadetler dilerim size.

Nureddin Yıldız

Nureddin Yıldız