Yazılı Fetva

Evliliğin bitmesini istemek doğru mudur?

10001
20.06.2017

Selamün aleyküm hocam benim sorum biraz yüz kızartan cinsten. Eşimin yaptığı hatalar yüzünden ne yapacağımı şaşırdım. Lütfen bana da cevap verirseniz çok sevinirim. 25 yaşımdayım 5 senelik evliyim ve 3 yaşında bir kızım var eşim 2 sene İstanbul’da da 3 senedir şehir dışında çalışıyor sürekli gözü dışarda sürekli harama yöneliyor. Kötü sitelerde kötü uygulamalarda dolaşıp pis pis fotoğraflar atıyor. Ben bu seneye kadar sadece merak sanıyordum (merak etmesi affedilir olduğunu göstermese de teselli ediyordum kendimi) kendi çıplak fotoğraflarını atıyor vs. 5 sene böyle geçti ikaz edip kimseye duyurmadım bu güne kadar. Ama bu sene travestilerle beraber olduğunu kendi ağzından itiraf ettirdim. Daha öncede travestilere sorular sorduğu fiyat aldığı mesajları yakalamıştım ama sorduğum zaman dalga geçtim falan deyip kandırıyordu beni. Bende ihtimal vermiyordum zaten. Ama artık yüzüne bakınca ne merhametim ne de sevgim kaldı artık sadece acıyorum neden bu günaha girdi diye. 5 senedir kaynanamla yasıyorum ve bir gün onlara yansıtmadım. Çok uzatmadan sorumu sorayım hocam; ben evliliğimi devam ettirmek istemiyorum çünkü saygım bittiyse artık ona karşı olan görevlerimi yapabileceğimi de sanmıyorum. Sizden bir öneri bir tavsiye bana bir yol göstermenizi istiyorum Allah rızası için (en son yaptıklarını kaynanama söyledim ama pek tepki verilmedi)

Allah’ın en ağır haramlarından birini alenen işleyen ve tevbe etmeyen birine elbette tepki vereceksiniz, vermelisiniz de. Şöyle yapın:
Eşinizle açıkça konuşun. Bir tevbe daveti yapın. Bir zaman sonra düzelme olmazsa onu ailesine bildireceğinizi söyleyin. Her şeye rağmen değişme görmezseniz boşanmayı isteyebilirsiniz. Allah yardımcınız olsun. Yalnız boşanma sürecini aklı başında biri ile danışarak yapın ki sonra ağlamayasınız.

Nureddin Yıldız