Yazılı Fetva

Evleneceğim, Göğüslerim Küçük Olduğu İçin Estetik Yaptırabilir miyim?

28633
31.10.2014

Selamünaleyküm hocam. Üniversite 4. sınıf öğrencisiyim. Bu sene okulum bitecek. Nişanlanacağım. Ama benim göğüslerim çok küçük. Eş adayım gayet kariyerli biri. Tabi ki onunla evleneceğim kesin değil ama günümüzde bu kadar açıklık saçıklık varken benim göğüslerimin küçük olması beni biraz çekindiriyor. Eşim için estetik yapsam dinen doğru olur mu?

Aleykümselam.
Bir:
Bir kere bunun eşiniz tarafından sorun edileceğini kesin bilmiyorsunuz. Böyle bir psikoloji ile evliliği peşinen abluka altına almamalısınız. Eşiniz olacak kişi sizi bu nedenle sevmeyecek, başkalarıyla kıyas edecek gibi nedenlerle kendinize eziyet etmeyin. Bir erkek kusur bulmak istedikten sonra pek çok kusur bulur. Siz, Allah’ın verdiğine razı olun.
İki:
Göğüslerinizin daha güzel olması için ameliyat dışında bitkisel veya krem gibi uygulamalar yapmanızda bir sakınca yoktur. Bu yöntemlerden biri sağlığınız açısından sıkıntı oluşturuyorsa o açıdan bir caiz olmamak söz konusu olur.
Üç:
Göğüslerinizi ameliyatla büyütecekseniz, bunun caiz olması için yapacağınız işin nedeni ‘daha güzel görünmek’ olmamalıdır. ‘Küçük olan, emzirme için yeterli olmayabileceği şeklinde doktorlar tarafından belirtilen’ bir nedenle ameliyat yaptırabilirsiniz. Özet olarak kural şudur: Daha güzel görünmek için estetik ameliyat yoktur. Bir eksikliği gidermek için ise estetik yapılabilir.

Nureddin Yıldız