Yazılı Fetva

Eşime Güzel Görünebilmek İçin Estetik Yaptırabilir Miyim ?

23110
01.12.2011

7 yıllık evliyim 3 tane çocuğum var hepsi ard arda oldu. ve eşimle ben çok genciz hamileliklerim beni çok yıprattı artık eski güzelliğim yok eşimde görüntüye çok önem veren biri. normalde dışarıda kapalı olan bir bayanım eşime güzel görünmek eskisi gibi olabilmek için estetik yaptırmam caiz olur mu? yabancı bir erkeğin görmeyeceği için normalde tesettürlü bir bayan olduğum için sadece eşim için bunu yaptıramaz mıyım? Bizim evliliğimizi, özel hayatımızı çok etkiliyor bu konu lütfen cevaplayabilir misiniz?

Selamünaleyküm.
Eşinizin size ilgisinin azalmaması GEREKENİ YAPTIRMAK ZORUNDASINIZ. Ancak bunu yaparken;
1- Bedeninizde kalıcı bir değişiklik yaptırmayacaksınız. Bir organınızla oynamayacaksınız. Mesela doğumdan etkilenen bölgelerdeki buruşmaları düzelttirebilirsiniz.
2- Bu işlemi erkeğe yaptırmayacaksınız. Özellikle göbekle diz kapağı arasındaki bölgenin kadına ile gösterilmesi ancak ağır tıbbî bbir nedenle mümkündür.
Bu istisnalara dikkat ederek bakımınızı yaptırın. Bakım masraflarınızı da eşinizin ödemesi dini sorumluluk alanına girmektedir. Çocuktan da yılmayın. Üç çocukla kendinizi sınırlamayın. Her çocuk bir cennettir. Sakın cennetleri çok görmeyin. Allah Teâlâ işinizi kolay etsin, kalbinize huzur versin.

Nureddin Yıldız