Yazılı Fetva

Eşim yıllardır beni aldatıyormuş, yeni öğrendim, ne yapmalıyım?

28940
12.06.2015

Hocam, eşim evlenmeden de evlendikten sonra da beni evli bir akrabası ile aldatmış, yıllar sonra bir şekilde öğrendim bunu. Bekârken de evlendikten sonra da 6-7 yıl boyunca olmuş bu, kendi söyledi bunu. Ama hiç cinsel ilişkiye girmediklerini sadece öpüştüklerini ve bu olayların 6-7 yıl sürdüğünü söylüyor. Sadece bu kadarla kaldığına inanmıyorum, ‘yemin et’ dediğimde de yemin etmiyor. Akrabası olması dolayısıyla ailecek oturup kalkardık, şans eseri öğrendim, sıkıştırınca bunları anlattı. Artık bitirdiklerini söylüyor ama ben inanmıyorum. ‘Eğer beraber olmadığımıza inanmıyorsan boşa beni’ diyor. Ne yapmalıyım hocam? 4 tane yetişkin evladımız var.

Size önce şunu tavsiye etmeliyim:
Bu dünya bir imtihan yeridir. Rabbimiz, her birimiz için ayrı ayrı bedenler ve ruhlar yarattığı gibi farklı farklı imtihanlar da takdir buyurmuştur. Her birimiz, kendi imtihanımızla baş başayız. Bunu unutmayalım.
Bir de şunu unutmayalım: İmtihanı ancak sabredenler kazanacaktır!
Sabredip kazanacaksınız.
Başınıza büyük bir felaket gelmiş, haklısınız ama ne yaparsanız sizin için daha iyi olur bunu çok iyi düşünün. Çocuklarınızın hatırına, çevrenin sizi horlamasına karşı sabretmeyi de tercih edebilirsiniz. Bunun dinen bir sakıncası olmaz. Dilinizi ve elinizi bir kötülüğe bulaştırmadan boşayabilirsiniz de. Bunun da dinen bir sakıncası olmaz. Aile büyüklerinizden birini kendinize hakem yaparak, ne yapacağınız konusunda fikir alırsanız daha iyi edersiniz. Allah yardımcınız olsun. Ne edin edin, dilinizi ve elinizi kötülüğe bulaştırmayın. Bir olan derdi ikiye çıkarmayın. Size dua ederiz.

Nureddin Yıldız