Yazılı Fetva

‘Eşim iyi bir insan ama Müslüman değil’

11527
21.11.2015

Ben 26 yaşında, iki yıllık evli bir hanımım. Benim sorunum eşim üzerine. Kendisi dünyadaki belki de en iyi kalpli insan. Kendimiz için harcadığımızın dışında kalan neredeyse tüm parasını öksüz-yetime harcamaktan çekinmeyecek niteliktedir. Ancak kendisi -ne yazık ki- Müslüman olmadığını söylüyor. Bu konuyu açtığımda genellikle şaka yollu geçiştiriyor. En sonunda ısrar ettiğimde ise ‘keşke elimden gelse de bizleri izleyen adil birinin olduğuna inanabilseydim ancak bu dediğin bana fazlasıyla romantik bir hayal gibi geliyor’ dedi. Bunun dışında, tarihten örnekler vererek tüm dinlerin nasıl bir kandırmacadan ibaret olduğunu anlattı. Kendisinin durumuna çok üzülüyorum ve Müslüman olmayan biri ile evli olduğum için korkuyorum.
Ayrıca kendisi kesinlikle çocuk sahibi olmak istemediğini, eğer istersem evlatlık alabileceğimizi, istemezsem boşanabileceğimizi söyledi.
Ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Bana tavsiyeniz nedir?

Hanımefendi, dinimize göre Müslüman olmayan bir erkek, Müslüman bir kadının kocası olamaz. Dinimize göre sizin o kişinin eşi olmamanız gerekiyor. Acilen de gerekeni yapmalısınız.

Nureddin Yıldız