Yazılı Fetva

Eşim hadisleri inkâr ediyor, ne yapmalıyım?

10638
14.07.2018

Ben 30 yaşında 7 yıllık evliyim. Kocam 32 yaşında ve 5 yaşında kızımız var. Kocam 2 yıldır meal okumaya başladı. Okudukça da kuran bize yeter diyenlerden oldu. Hayret ediyorum doğrusu namazı arada kılıyor ve Türkçe olarak. Ne desem olmuyor anlamıyor hep kurandan örnekler veriyor kuran korunmuş kitaptır Allah tarafından. Ama hadis öyle değil diyor. Neden madem efendimiz sav yazdırmadı diyor. Hayızlı olmam namaza engel değilmiş Kuran'da öyle bir yasak yokmuş. Kabir azabı ve kader yokmuş. Hatay diye bir hoca varmış onun yaklaşımı fikirleri çok mantıklıymış. İnternetten onun yazılarını filan okuyor.
 
Kızımızı yetiştirirken sen hiç karışma ben veririm dini eğitimini dedim kabul etti. 3 gün önce çok tartıştık ben imanının gitmesinden korkuyorum dedim o zamanda nikâh düşüyor muş ve zina oluyormuş dedim çok kızdı bana ben kâfir miyim diye. Allah'ı kitabı peygamberleri biliyorum inanıyorum dedi.
 
Konu uzadıkça tamam tamam kuran yok hadis var önce hadis var dedi ne diyorsun ağzından çıkanı kulağın duysun dedim sonra tövbe estağfurullah dedi eve gidince de beraber tövbe yaptık. Eşim aslında ahlaki çok güzel biri bana kızıma ailesine çok iyi.  Ne namaz kılanlar var faiz yiyip ailesine hayatı zindan edenler. Tesettürüm siyah tır çok beğenir. Misafirlerle ayrı oturmaya başladık çalgılı düğünlere gitmeyiz.
 
Ben eşimi çok seviyorum hocam hakkınızı ödeyemem  çok şey öğrendim sizden. Allah rızası için bana bir yol gösterin eşimin imanı var mı yok mu? Bu nasıl anlaşılır bir takım sorular mı sormak gerekiyor? o cevaplara göre mi? o sorular nelerdir. Ben benlik ten çıktım psikolojim çok bozuk yavruma zor bakıyorum. Size tel de ulaşabilmem mümkün mü? Müftülüğü aradım fetva sormak için bu konular hep tartışma konusu olmuş dedi. İmanı gitmesi için doğrudan inkâr gerekiyor dedi ya da Kuran'da yazanları kabul etmemek gerekiyor dedi. Şu hayatta tek isteğim Rabbimin razı olacağı bir kul olabilmek..

Allah yardımcınız olsun. Size ilk ve en önemli uyarımız şudur:
Asla onunla tartışmayın. Hiçbir şey yokmuş gibi davranın. Aile içine bu konuları sokmayın. O sokmaya çalışırsa engelleyin. Asla ve asla tartışmayın. Olmayacaksa da sizin elinizle şeytan onun dininden eder.
Kur’an’dan açık bir hükmü, ayeti veya sureyi inkâr ederse o zaman dinden çıkmış muamelesi yapın. O zamana kadar ateş çemberinin etrafında dönüp durmaktadır. Sizin onunla tartışmanız da eteğinin tutuşmasını sağlayacaktır. Çok dikkat edin.

Nureddin Yıldız