Yazılı Fetva

Eşim Evden Çıkınca Kendimi Tatmin Etmekten Kurtulamıyorum

80292
16.11.2014

Hocam ben 24 yaşında İlahiyat mezunu, 2 yıllık evli bir bayanım. Bir sorunum var ama bunu ne eşime ne de bir başkasına anlatabiliyorum, yazılarınızdan dolayı sizden bir çözüm bulacağımı ümit ediyorum. Bunu paylaşmak benim için hiç kolay değil ancak; eşimle düzenli bir beraberliğimiz olmasına rağmen doyumsuzum. Eşim işe gidince kendimi tatmin edecek şeyler arıyorum, pornografik şeyler izliyorum. Ne kadar sonradan pişman olsam da engel olamıyorum hocam, bir bayan olarak yadırganmaktan korkuyorum. Hocam ne yapmam gerek? Bir türlü kurtulamıyorum bu illetten.

Selamünaleyküm. Önce sorunun eşinizin sizi doyuramamasından mı kaynaklandığını tespit etmelisiniz. Eğer eşinizin yetersizliğinden kaynaklanıyorsa çözümü eşinizden bekleyeceksiniz. Eşinize durumu açıklıkla izah edip biraz daha gayretli olmasını talep edin.
Aksine sorun sizden kaynaklanıyorsa yani o normal de siz abartılı iseniz sizin düzelmeniz daha kolay olur:
a- Bunu bir hastalık gibi görün. Hastalık olunca da insan olarak düzelmesi için gayret edin. Kültürlü bir hanım olduğunuza göre bunu yapmakta zorlanmayacaksınızdır.
b- Sakın düzelmez bir hastalığa yakalandığınızı vehmederek kendinizi şeytanın kucağına itmeyin. Allah Teâlâ çaresi olmayan bir sıkıntı indirmemiştir! Buna iman ediyorsunuz zaten.
c- Çok önemli bir husus olarak, vakit bolluğu yaşıyorsunuzdur, bunu düzelteceksiniz. Belki bu maddeye karşı çıkıp hiç vaktiniz olmadığını söyleyebilirsiniz. Kastımız şudur: Size Allah Teâlâ bir kapasite verdi. Bu kapasite misal 100’dür. Sizin günlük yoğunluğunuz yani toplam meşguliyetiniz 80 civarındadır. Kalan yirmi enerjiyi şeytan en zevkli denebilecek alanda israf etmektedir. Bu mantıkla bakarak vaktinizi ne kadar doldurabildiğinizi ölçün. Bu doluluğu sağlamak için:
1- Felsefî konulara yatkınlığınız varsa bir konuyu araştırın, okuyun, şiir yazmayı deneyin, yazı kabiliyetinizi geliştirin, makaleler yazın. Fıkıh konuları okuyun. Bir tefsiri okuyun. Veya zevkle takip edeceğiniz bir işi yapın.
2- Bir ders halkası bulup ona katılın. Kendiniz bir halka kurun.
3- Arkadaş grubunuzu genişletin. Eşinizin izin vereceği kadarı ile geniş bir çevreniz olsun.
3- Eşinizin rahatsız olmayacağı kadarı ile geziler yapın.
d- Gıda rejiminizi düzeltmeniz gerekir. Şehveti kışkırtacak gıdaları azaltmanız gerekir. Bunun için özellikle bir doktora görünmenizde yarar olur.
e- Bu durumu eşinizle paylaşmayın, sizden nefret etmesin. Gerekiyorsa ileride onunla paylaşırsın.
f- Göz kirliliği yani gözünüze temas eden görüntüler sizi etkilemektedir. Göz kirlenmesine karşı tedbirler almaya çalışın.
h- Kendinizi yetersiz görürseniz bir psikologla istişare edebilirsiniz.
I- Dua yegâne silahınızdır. Unutmayın; dua silahınızdır. Dua edin. Sabah akşam, gün ortası dua yegâne silahınızdır. Antibiyotik alır gibi dua alacaksınız. Yılmadan, usanmadan!
Umutsuzluğa kapılmayın, Allah'ın izni ile kurtulursunuz.

Nureddin Yıldız