Yazılı Fetva

Eşim başka birisini sevdiğini söyleyerek boşanmak istiyor, ne yapmalıyım?

16778
13.10.2017

Hocam, ben 35 yaşında bir erkeğim. Yaklaşık olarak 6 yıldır evliyim. Son bir yıldır eşim sürekli ayrılmak istediğini söylüyor. İki çocuğumuz var biri sende biri bende kalsın diyor. Ancak ben ayrılmak istemiyorum. son bir yıldır bana çoğunlukla kadınlık vazifesini yapmıyor. Son 4 aydır ise karı koca münasebeti yaşamıyoruz. Sana dokunmak bile istemiyorum diyor. Dün akşam eşim uyurken telefonunu karıştırdım. Benimle evlenmeden önceki konuştuğu adamı kız ismiyle kaydettiğini fark ettim. Bu durumu kendisine sordum. O da bana ben onunla üç aydır konuşuyorum, seni aldatmadım ama kalben aldattığım için huzursuzum. Seni sevmiyorum, onu seviyorum. Bu durumu kimseye söyleme anlaşmalı boşanalım, diyor. Bende bunun üzerine yatakları ayırdım. Benimde çok hatalarım oldu, mesleğimden atıldım, imkansız kaldım, psikolojim bozuldu...
 
Son bir yıldır eşime ilgi ve zaman ayıramadım. Eşim sert mizaçlı bir kadın ve en ufak bir şeyde parlıyor. Son bir yıldır, o bana sert davrandıkça bende bozuk bir psikoloji içerisinde olduğumdan sert karşılık verirdim, o bana bir şey söylediğinde bende ağzıma geleni söylerdim. Ben çok defalar özür diledim. Ben şu an iyi değilim lütfen bana zaman ver yanlışlarım da oluyor, kusura bakma tarzında yaklaştım. Fakat bütün bunlara rağmen ayrılmaktan vazgeçmiyor. Hatta ayrılmaya beş sene önce karar verdiğini söylüyor. Son bir aydır sırf ayrılmamak için o bana ne derse desin sesimi çıkarmadım. İçim içimi yese de sustum. Ama yine ayrılmak istiyor. Bana kadınlık yapmıyor. eşim sert mizaçlı ve geçimi zor bir insan.
 
Evli olduğumuz 6 yıl zarfında bir kere beni güleryüzle karşıladığını hatırlamıyorum. Çoğunlukla yemeği zamanında yapmaz, çoğunllukla kadınlık vazifesini yapması için yaklaştığımda tersler, çoğunlukla çocukları ile ilgilenmeyi istemez, benim bırakın annnemi hiçbir akrabamı görmek istemez. Bu güne kadar ona zaman ayırarak, sert yaklaşımlarına daha düşük seviyeden sert karşılık vererek bir şekilde evliliği devam ettirdim. Fakat son bir yıldır yaptığım iş gereği eve sadece uyumaya gidebiliyorum. Bozuk bir psikoloji ile ona karşılık verdim. O da sen ilgi göstermediğin için böyle oldu diyor. Halbuki beş yıl önce ayrılma kararı da verdiğini söylüyor. Son bir yıldır söylediği sözler: “ sen erkek misin? Ne erkekler var, neden defolup annenin yanına gitmiyorsun? Benim sana sevgim bitti. Bunu sen yaptın, ikimizin de mutluluğu için anlaşmalı boşanalım. Sen bu işi anca uzatıyorsun, uzattıkça çocuklar zarar görüyor. İki medeni insan gibi ayrılalım, yeni bir başlangıç yapmak istiyorum.” gibi sözler söylüyor. Bende ona, o adamla madem bir şey yaşamadın, konuştuğunu da kimseye söylemeyeceğim. Sen yeter ki yuvamızı yıkma. Çocukları ayırma dedim. Ama o yine de aynı düşüncelerini devam ettiriyor. Hocam bu şartlar altında benim İslam dinine göre yapmam gereken nedir?

Bu noktadan sonra tamiri zor bir arıza üzerinde duruyorsunuz. Aile meclisinizi toplayın. Onların da istişaresini önemseyerek karar vereceğiniz bir iş yapın. Bu sözleri kullanan kadını daha fazla delirtmemenizi tavsiye ederiz size.

Nureddin Yıldız