Yazılı Fetva

Çocuk olmayan evlilik sıkıntılı mıdır?

13833
27.02.2020

Hocam, ben 27 yaşını doldurmuş ve 3,5 yıllık evli bir kadınım ve çocuğumuz olmuyor. Doktora gittim küçük bir sorun dışında gebe kalmamı engelleyecek bir durumun olmadığını öğrendim. Eşime ısrar ettim sen de git diye ama sonrasında bu kadar pişman olacağımı bilemezdim. Çünkü eşimin test sonuçları kötü çıktı. Bu haberi aldığımızda en çok benim için üzüldü, sen çok istiyordun dedi. Ben de kendime kızdım bu kadar belli ettiğim için şimdi tek sorunum eşim kendini kötü hissetmesin, erkeklik duyguları ezilmesin, bunun için ne yapmam gerekir bilemiyorum. Elimden geleni yapmaya gayret ediyorum, kendimde sıkıntılar görüyorum. Mesela bir gün eşimi karşıma alıp diyorum ki, ne olursa olsun doktorlar ikimizde de sorun olduğunu söylese bile Allah dilerse olmayacak şey yoktur buna iman ediyorum çok şükür. Tam kendimi toparlamış gibi olduğumda yeni evlenmiş birinin hamilelik haberini alınca da çok kötü oluyorum bu hastalıklı bir duygu mu hocam? 
 
En büyük korkum ise çocuğun olmadığı evlilik sıkıntıya uğrar mı?
 
Toplum baskısına karşı henüz çocuk düşünmüyoruz desem günah olur mu?
 
Bir de eşim tüp bebek olayına da çok karşı sizce bu değerlendirilmesi gereken bir yöntem veya bir nimet mi?

A- Çocuklu veya çocuksuz, hangi ailenin daha iyi olacağını bilemezsiniz, bilemeyiz. Sabırla geçirmemiz gereken bir hayatı böyle bir takıntıya kurban etmeyiniz.
 
B- Toplumdan etkileniyor olmanız, birinin hamilelik haberinin sizi etkilemesi Allah’ın size verdiği enerjiyi tüketmiyor olmanızdandır. Ev işi size az geliyordur, kendinize aktif  işler üretin,  bir vakıfta sosyal işler yapın. Çok Kur’an okuyun, zikir yapın, ilim meclislerine katılın. Şeytanın sizinle ilgilenmesine fırsat bırakmayın. Duanız eksik olmasın. Dünyayı cennetiniz zannetmeyin. Dertlerden daha büyük bir yürek taşımaya bakın. Allah yardımcınız olsun.
Selamünaleyküm.

Nureddin Yıldız