Yazılı Fetva

Cin Musallat Olmuş Birine Nasıl Yardım Edebilirim?

13137
16.11.2014

Selamünaleyküm hocam. Üst komşumuzun bir kızı var, 15 yaşlarında ve psikolojik bir hastalığı var; bir şeyler görüyor, anne beni kurtarın diye bağırıyor, cin musallat olmuş diyorlar. Geçen gün akşam çok bağırıyordu, gittim ambulans çağırdım, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesine götürüldü. Şu an yine bağırıyor. Bir hocaya sormuşlar, 7 gün boyunca üzerine Cin suresi okunup üflensin demiş. Bana da dün akşam geldiler, gelsin okusun diye hanıma söylemişler, ben çekindim, yanlış bir şeyler yapmak istemiyorum. Kadının kocası yok, tek erkek olarak gitmeyi uygun görmedim. Hocam nasıl bir yardımım dokunabilir? Kur’an’dan ayetler okumam gerekiyorsa hangi ayetleri okumam lazım?

Aleykümselam. Evvela bu işin uzmanı değilseniz, uzman gibi davranmanız doğru olmaz, bunu bilmelisiniz. Sizin yapabileceğiniz Âyetelkürsi ve Felak/Nas okumak olabilir.
Yalnız tavsiyemiz o kızımızın, tıbbî tedavisine önem verilmesidir. Uzun ve karmaşık bir tedavisi olduğu için insanlar kestirmeden bir ‘hocaya’ götürüp işi düzeltmek istiyor olabilirler.

Nureddin Yıldız