Yazılı Fetva

Cennette Kocalarımızı Hurilerden Kıskanmayacak Mıyız ?

32585
08.12.2011

benim sorum hurilerle ilgili ben evli bir bayanım arapça bilgim yok. bazı hocalarımız hurilerin vıldan ve gılmanlar gibi sadece hizmet için olup kadın ve erkeklere hizmet edeceğini ayette gecen eş kelimesinin cinsi manada kullanılmadığını ifede ediyor. hurilerle erkeklerin tezvic i derken evlendirilmesini kastetmediğini cennete eş olarak kastettiği , evlendirileceği kadınların cennet kadınları yani dünyada hayır işleyen kadınlar olduğunu söylüyor.(ali rıza demircan hoca ) Açıkcası buna inamayı çok istiyorum bu benim gönlümü terksin ediyor. Ama kimi hocalarımız ise cennete erkeklerin dünyadaki eşlerinin yanında huriler ile de evlilik hayatı yaşayacağını söylüyor. hangisi doğru? ikiside aynı ayet ve hadisleri kaynak gösteriyor. Ve diğeri için böyle söyleyen ayeti inkar eder dinden çıkar diyor?açıkcası bir bayan olarak eşimi kıskanıyorum ve bu durum çok gücüme gidiyor. şimdi bana ahirette kıskaçlık duyguları alınacak demeyin ne olur erkeklerden de çok eşlilik isteği alınabilir bu mantıkla bu bana ALLAH ın adalatine sıgar gibi gelmiyor. kadından kıskaçlık duygusunu al erkeğe eşinin yanında haddiz huri ver kadına sadece kendi eşini.herkesi memnun et.bu benim merhametli allahı mın adaletine sıgmaz Bu dünyada erkek kadından bir derece üstün yaratılmış. İmtihan ama cennette demi; imtihanın değil mukafatın olduğu yerde demi bu böyle olacak. Cennette mi öncelikle erkekler sonra kadınlar için yaratıldı?. lütfen hocam isyana gitmekten çok korkuyorum ama bu bana çok ağır geliyor bana bir açıklama yapar mısınız? lütfen

Selamünaleyküm.
Ahireti dünya gibi düşünmekten vazgeçin. İman bambaşka bir şeydir. Yakmayın cennetinizi. Felsefeyle iman bir arada zor durur. Siz bana cennete gireceğinizi garanti edin, gerisi kolay. Etmeyin Allah aşkına; ahiret derdi sizin yaptığınız gibi hafife alanıcak bir dert midir, ne yapıyorsunuz. Sıratı geçmiş gibi rahat olmak hiç hayra alamet değil.
Sizi bilemem ama ben çok korkuyorum. Mahşerden, sırattan, mizandan endişeliyim. Daha rahat, sıratı geçmiş bir hoca bulun lütfen.

Nureddin Yıldız