Yazılı Fetva

Çamaşıra İdrarın Bulaşması

100403
12.02.2012

Selamünaleyküm hocam, Benim problemim abdest aldıktan sonra muhtelif zamanlarda külotumda idrar kaçıntısının belirtileri olduğunu görüyorum. Fakat bu kaçıntının farkına varamıyorum abdest bozulduğu şüphesini taşımaktayım. Bilemiyorum yanlış mı düşünüyorum. Ayrıca çamaşır değiştirmeden namaz kılabilir miyim? Not:Tuvalete de çok sık çıkarım.

Selamünaleyküm.
Tuvalet ihtiyacınız bittikten sonra elinizle organınızı aşağıdan yukarı doğru sıvazlayarak kurutmaya çalışın. Bunu en çok üç defa yapın. Sonra da peçete ile etrafı kurulayın. Su kullanmayın taharette.
Daha sonra yine ıslaklık görürseniz, o ıslaklık avucunuzun içi kadar bir alanı geçmedikçe çamaşır değiştirmeyin. Geçerse çamaşır değiştirin.
Bu durum öğlen ile ikindi arasında üç dört defa oluyorsa o zaman siz özür sahibisiniz. Özür sahibi olarak da şunu yapın:
Her ezan okununca bir abdest alın. O abdestle istediğiniz yapın. Başka bir nedenle abdestiniz bozulursa tekrar alırsınız. Ama sızıntı nedeniyle abdest almayın. Ve bu duruma intikal ederseniz muhakkak doktora görünmelisiniz.

Nureddin Yıldız