Yazılı Fetva

Çalgılı Düğüne Katılmadığından Ailesiyle Arası Bozulan Genç

11047
17.02.2014

Esselamualeykum. Bizim çevrede yapılan düğünlerde helal haram hiç gözetilmiyor, yani aile çevresinde. Ben de gitmiyorum. Geçen yine yeğenimin düğünü oldu ben yine gitmedim. Ama hediye falan aldım, düğünden sonra gönderdim. Şimdi ablam benimle konuşmuyor, nasıl benim kızımın düğününe gelmezsin diye. Ben açıklama yapıyorum ama beni hiçbiri anlamıyor. Ailem alevi siz de bilirsiniz ki genelde helal haram bilmezler. En azından bizim aile öyle. Şimdi herkes üzerime geliyor. Babam olsun diğerleri olsun, hepsi de sen evlenince hiçbirimiz senin düğününe gelmeyeceğiz diyor. Zaten onların istediği gibi düğün yapmazsam çoğu yine gelmez. Tebliğ etmeye çalışıyorum ama ya çok kızıyorlar ya da bahane üretiyorlar. Bazen çok kötü oluyorum ve herkesi bırakıp onlardan çok uzak yerlere gitmek istiyorum. Ama annem aklıma geliyor ve gidemiyorum. O çok üzülür. Bu son düğünden sonra söylenenlere dayanamadım gitmek geldi içimden ama annemin üzülmesine de dayanamıyorum. Babama karsı sevgim kalmadı artık. Aileme bir faydam olmuyor, çoğu şeyi inkar ediyorlar. Şimdi üniversite okuyorum, son sınıfta ve bitirip onlardan uzak bir yere yerleşmeyi düşünüyorum. Sizin bana tavsiyeniz nedir?

Aleykümselam. Allah ayağınızı sabit tutsun. Ne mutlu size ki, iyiyi erken yaşta ayırt etmeye başlamışsınız. Kardeşim, bedelsiz bir nimet yoktur. Keşke onlar da senin tattığını tatmış olsalar! Ne yazık ki, iyiliği anlamak herkese nasip olmuyor.
Kesinlikle taviz verme. Annenle ve babanla da kötü olmamaya son derece gayret et. Gerisi önemli değildir. Okuldan sonra da kendini uzak bir yere atmaya bak. Düğününe gelmeseler de hiç üzülme!
Seni tebrik ederim, dik duruşun takdire şayan olmuş. Allah'a emanet ol.

Nureddin Yıldız