Yazılı Fetva

Buhari ve Müslim’de Mantığa Aykırı Hadisler Yok mu?

30047
16.10.2014

Kur’an korunacak sözü varken hadisler korunacak sözü neden yoktur ve korunmamıştır? Yani ben bir zamandır araştırma yapıyorum, ehli sünnetin sahih gördüğü Kütübi Sittenin içinde, Buhari ve Müslim’in içinde bile akla mantığa aykırı, bu çağdaki etik değerlere aykırı, Kur’an’a aykırı ve bilime açık seçik aykırı olan hadisler var. Ayrıca Buhari’nin başında bulunan 600.000 hadisten içinden seçildiği iddia edilen şeyler, örneğin bir hadis için aylarca yolculuk yapmış, her hadis için istiareye yatmış ve işte atı kandırdığı için bir adamdan hadis almayacak kadar ince elenip sık dokunulduğu söyleniyor. Bunları aylarca değil her hadis için 2 saat alsak bile matematiksel olarak imkansız oluyor.
“Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.” Müslim-İman 302; Buhari 97/24, 10/29; Hanbel 3/1 “Allah benimle görüştü ve el sıkıştı. Elini iki omuzum arasına koydu. Öyle ki parmaklarının soğukluğunu iki göğsüm arasında hissettim.” Hanbel 5/243 “Ölü, ailesinin kendisi için ağlamasından dolayı azaba uğratılır.” Buhari-K. Cemiz 32, 33, 34 “Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir.” Buhari 9/1391 bana aşırı saçma gelen bir hadis daha, “Dinini değiştireni öldürün.” Nesei 7-8/14; Buhari 12/1883 Hatta bazı hadislere göre Kuran'daki bazı ayetleri keçi yemiştir, ama onların hükmü devam ediyor. Daha bunlar gibi birçok inanması güç hadis var bunları sadece örnek vermek için yazdım. Benim sorum, madem bu hadisler bu kadar önemli, Allah hadisleri neden korumamıştır? Ve Buhari’de, mesela bir tane sahih olmayan hadis varsa benim "bu hadis sahih değilse belki ötekiler de sahih değil" deme hakkım yok mu?

Selamünaleyküm. Kardeşim, biz Buhari'nin hakkındaki kanaate inanıyor ve onunla huzur buluyoruz. Sizin veya bir başkasının ya da Müslüman olmayan birinin tenkiti onun bileceği iş olur. Siz bir bilgi edinme maksadı ile sormadığınız için cevap verme ihtiyacı hissetmiyoruz. Size sizin kanaatiniz yeterlidir. Bize de bizim kanaatimiz. Allah'a emanet olunuz.

Nureddin Yıldız