Yazılı Fetva

Bir bayan olarak doktorluğu fakir yerlerde mi icra etmeliyim?

3530
31.07.2017

Doktorluk emeliyle okuluma devam ediyorum. Yokluğun egemen olduğu topraklarda insanlara yardımcı olmak istiyorum. (Ortadoğu, Afrika...). Doğru olanı mesleğimi ülkemde icra etmem mi yoksa sık sık "Beni bekliyorlar." Dediğim, bunu hissettiğim, özlemini çektiğim o güzel çocukların topraklarına umutla gitmem, bunu arzulamam, duama katmam mı bilemiyorum. Öğrenci bir hanım olarak mezun olduktan sonra çalışmalı mıyım temelde bu da tedirginliğim doğrusu.

Öncelikli hedefin MESLEĞİNDE KALİTEYİ YAKALAMAK olmalıdır. İyi bir doktor olduktan sonra gerisini kolay çözebilirsin.
İkinci olarak da bir hanım kız olarak şunu bilmenizi isterim: Bu duygularınızı tam anlamı ile MÜBAREK duygulardır, Allah Teâlâ sizden razı olsun. Pek güzel düşünüyorsun. Yalnız daha önce bu ve benzeri hissiyatlarını bana aktaran özellikle hanım doktor adayları, mesleklerine dalınca bu sözleri çabuk unutuyorlar. Temenni ederim siz farklı olun. Şunu söylemek istiyorum: Şimdi bunları hissediyor olmanız güzel ama vakti gelince bunları korumanız daha da güzel olacak!
Hanım doktor olacak dünyanın her yerinde dua alırsınız. Her yerde ibadet durumunda olabilirsiniz. Yeter ki niyetiniz baki olsun. Yeter ki ihlasınız var olsun.
Doktorlukta muhakkak uzmanlaşın, kabiliyetinize göre bir alanda uzmanlaşın. Ve çalışın. İffetiniz açısından riske girmediğiniz sürece çalışın. Tıp ibadet nitelikli bir alandır, kaçırmayın fırsatı.

Nureddin Yıldız