Mektuplar

Bir Bayan İçin Evlilik Ne Zaman Farz Hale Gelir?

25528
07.10.2013

Selamünaleyküm.

Bir bayan evliliğin kendisi için farz olduğunu nasıl anlayabilir ve bunu ailesine nasıl anlatabilir? Bunu anlasam da aileme anlatmakta çok çekiniyorum. Çünkü babam benim hakkımda kızımı bir ordunun içine bıraksam kendini koruyacağına inanırım diyor. Çok utanıyorum aileme aksini söylemeye. Ayrıca benimle evlenmek isteyen ahlaklı ve imanlı bir genç var ama ailem annesi çarşaflı babası sakallı köylü insanlar diye buna müsaade etmediler. Kendilerine yakıştıramazlarmış, çevremiz bizi ayıplarmış. Aileme yeniden konuyu açsam ve yine müsaade etmezlerse onlara rağmen o kişiyle evlilik yoluna girmeli miyim? Şimdiden Allah razı olsun sizden.

Selamünaleyküm.

Evlilik, acıkma gibi tabii bir ihtiyaçtır. Nasıl insan acıktığını, susadığını hissederse evlenme ihtiyacını da hisseder. Daha önce ilgisini çekmeyen cinsel konular dikkatini çekmeye başlar. Belli bir insana aklı takılır, gönlü ısınır. Sabrı azalmaya, sinirleri gerilmeye başlar. Hatta görme kaybı bile yaşamaya başlayabilir. Böyle bir durumla karşılaşmanın da azı/çoğu olabilir. Bu aza/çoğa göre de farz olma oranı belirlenir. Artık iyice gerekli hale gelen evliliğin ertelenmesi, kişiyi zinaya doğru sürükleyebilir. Zina tehlikesi baş gösterdiğinde evlilik, vakti geçmekte olan bir namaz gibi, hemen farz durumuna gelmiş bir görevdir. Böyle bir durumda ne anne baba ne de örf dikkate alınır, hemen evlenmek gerekir. Hatta böyle bir durumdaki mü'min, evlenmek için aradığı kriterlerden bile vaz geçer ve evlenir. Dinen durum budur. Akıl da bunu emreder.
Sizin durumunuzun son noktaya doğru ilerlediğini zannediyorum. Evlenme vaktiniz gelmiştir.
Durumu öncelikle annenize bu şekilde anlatın. Gerekiyorsu ona bu yazıyı gösterin. O da babanızla istişare etsin. Sonuç vermezse bu tutum, aile büyüklerinizden biri ile mesela teyzenizle devreye girin. O da sonuç vermezse, baba veya annenizi karşınıza alın ve alenen sizin evlenmenizin Allah'ın emri olduğunu, kendinizi tehlikede hissettiğinizi anlatın. Asla utanmayın, asla! Hiçbir ayıp zina kadar çirkin olamaz. Ortada bir seviyesizlik varsa onu hazırlayan babanız olmuş olur. Siz, bu şekilde yapın.
Buna rağmen babanız evlenmenize izin vermezse, dedeniz gibi ikinci bir büyüğünüzle evlenme sürecine girebilirsiniz. Onu tekrar yazışırız.
Sakın bu arada kaçak/gizli bir iş yapmayın. O hakkınız değildir. Öyle bir iş yaparsanız, helali bulandırırsınız en azından.
Sabırlı ve nazik bir tutumla bu süreci çözmelisiniz. Size dualar ederiz.
Selamünaleyküm.

Nureddin YILDIZ

www.twitter.com/nurettinyildiz
www.facebook.com/nureddinyildiz
www.sosyaldoku.com
www.fetvameclisi.com
www.ailehayati.com
www.gencdoku.com

Nureddin Yıldız