Yazılı Fetva

Bir Bayan Engelli Birinin Yanında Nasıl Durabilir?

8878
22.10.2014

Hocam, selamünaleyküm. Özür sahibi bir kimsenin yanında bir bayanın başının açık olmasında bir sıkıntı var mıdır? Ev hali, sıcaktan bunalıp başörtüsünü çıkarıp oturuluyor, down sendromlu bir kimseyle aniden karşılaşmanın bu durumda bir sakıncası olabilir mi? Bu durumdaki bir bayanın nasıl davranması gerekir?

Aleykümselam. Akli melekesi yok denecek durumdaki engelliler, çocuk durumundadırlar. Çocuk durumundakiler önünde de bayanların belli oranda rahat olmaları caizdir. Dış kıyafet denecek bir kıyafet giymeleri gerekmez. Belki başlarının açık olması da caiz olabilir. Ya da şöyle dememiz mümkündür: Bir bayan, babasının önünde nasıl bulunuyorsa böyle bir engellinin önünde de bulunabilir.
Akli melekesi yerinde olan bir engelli ise erkek/kadın durumundadır. Ona karşı dikkatli olmak gerekir. Yani genel kuralları ona da uygulayacağız.Ani karşılaşmalar, hesapta olmayan şeylerin önümüze çıkmasında ise Rabbimizin mağfiretine sığınırız.Allah yardımcımız olsun. Hastalarımıza sabırlar ve afiyetler ihsan buyursun.

Nureddin Yıldız