Yazılı Fetva

Bayan öğrencilerime nasıl bir program yapabilirim?

11577
04.03.2016

Hocam ben kız yurdunda memur olarak çalışıyorum. Kız öğrencileri evimde toplayarak dini eğitim yapılmasını sağlamak istiyorum. Aklımda meal ve hadis okumaları yapmak var. Böyle bir işe ne ile başlamalıyım? Programımda neler olmalı?

Şöyle anlamaya çalış:
Meal ve hadis, din bilgisi olarak adeta bizim ham maddemiz gibidir. Senin muhatap olacağın kızlar, ham madde kullanacak kıvamda iseler zaten sana ihtiyaçları yoktur. O kıvamda değilseler sen onlara zihinlerini karıştıracak, belki de istemeyeceğin mecraya kaymalarına neden olacak bir iş yapmış olacaksın. Meal ve hadisin belli bir kıvamdan sonra sıradan insanlara sunulması gerekir. Bütün ilim dalları böyle değil midir? Şimdi dinimiz sahipsiz, yön vericisiz gibi algılandığı için kaynakları herkesin kullanabileceği durumda zannediliyor.
Size tavsiyemiz matematik bilgisinin ilkokuldan üniversiteye doğru yükselerek öğrenildiği tarzda bir bilgilendirme yapın. Öncelikle bir ilmihal okuyun/okutun. Tahareti garanti olmayandan ne beklenebilir? İlmihalden sonra da bayanlara yönelik hadislerin açıklandığı bir kitabı okutun. Daha hazmettire ettire yol alırsınız. Allah yardımcınız olsun.

Nureddin Yıldız