Yazılı Fetva

Ayağımın İslam üzerine sabit kalabilmesi için ne gibi tedbirler alabilirim?

2674
20.06.2017

Meslek hayatım ve devam eden yaşantım boyunca Ayağımın İslam üzerine sabit kalabilmesi için neler yapabilir ne gibi tedbirler alabilirim? Hâkimlik mesleğimi yaparken nelere dikkat etmeliyim ayrıca cihad ameli olarak ne gibi faaliyetler yapabilirim, malum hâkim olarak hareket alanım darlaşıyor.

Allah Teâlâ elinizi, ayağınızı, gözünüz ve dilinizi kaydırmasın. Sizi muhafaza etsin.
Nerede olduğunuzdan önce sizin ne olduğunuza bakın. İmanınız ve mü'min kimliğiniz sizinle iken siz Roma kralına danışman bile olabilirsiniz. Oradan da Ashab-ı Kehf gibi cennete gidebilirsiniz. Mekke’de cehenneme gittiği kesin olanlarla doludur. Bunu unutmayınız; nerede önemli ama sen orada nasılsın daha önemlidir.
Mesleğine ait dinin hükümlerini temel ilkeleri itibariyle bil. Ana sakıncalı işleri öğren. İlmihal bilgisi denen bilgiyi özümsemiş ol.
Mü'min kardeşlerinle bağını güçlü tutmalısın. Bulunduğun konum seni hayattan da hayata yön veren akidende seninle beraber olanlarla beraberliğini güçlü tutacaksın.
Şeytanı yüksek bir kayanın üstünde elinde kazma ile bekleme. O, en ince ayrıntılarla ve ummadığın ayrıntılarla karşına çıkacaksın. Ona göre tedbirli ol.
İbadetleri ihmal etme. Namaz her yerde ve en önceki sensin. Kur'an okuyacaksın. O, günlük şarjın gibi olsun. Tarikatlardan birine girme belki ama zikrin olsun. Tesbihi tanı.
Ailen mübarek bir aile olmalıdır. Eşin sensin sen de eşinsin.
Unutma, duan kadar melek vardır yanında!

Nureddin Yıldız

FETVA ETİKETLERİ


amel cihad ilmihal