Mektuplar

Allah yolunda olan hakiki bir cemaati nasıl bulabilirim?

3440
21.12.2017

Selamünaleyküm hocam. Şu anda sizin “İslam’dan Hayata Ölçüler” kitabınızı okuyorum. Allah sizden razı olsun. Sorum şu; Siz ‘cemaat bizim gaz maskemizdir’ demişsiniz ve şu anda herkes, cemaatten uzak dur deyip duruyor. Hakiki Allah yolunda bir cemaat nasıl bulabiliriz? Allaha emanet olun.

Selamünaleyküm.
 
Evet, CEMAAT kirli hayatın içinde bir gaz maskesi gibidir. Cemaat nedir peki? Allah’ın dinini yaşamak için bir arada bulunan, aralarında Allah’ın rızasından başka bir bağ bulunmayan gruptur. Ne yazık ki pek çok kavramımız gibi CEMAAT kavramı da kirletilmek istenmiştir. Bunun için üzgünüz, endişeliyiz.
 
Birilerinin bize ait bir kavramı kirletmeye çalışmış olması, o kavramı terk etme nedenimiz olamaz. Eskilerin deyimiyle pireye kızıp yorganı yakamayız. Eğer temiz ve katıksız bir cemaat yoksa onu oluşturmak vazifemiz olur.
 
En azından camilerdeki cemaati bu anlamda geliştirmek için uğraşırız. Kaldı ki cemaat için ‘yok’ demek doğru değildir. Büyük çapta yoktur belki ama biiznillah yok da değildir. Bir kere hâlâ Arafat’ta vakfemiz devam etmektedir. Dünyanın her yerinden Kâbe’mize yönelme devam etmektedir. Umutsuzluğu gerektirecek bir noktada olmadığımızı düşünüyoruz. Bunun için gayret ve dua ediyoruz.
 
Selamünaleyküm
Nureddin YILDIZ
fb.com/nureddinyildiz
twitter.com/nurettinyildiz
instagram.com/nureddinyildiz

FETVA ETİKETLERİ


cemaat