Yazılı Fetva

Allah İçin Neler Yapabilirim?

14652
04.07.2012

Selamünaleyküm ve rahmetullah Nurettin hocam ilk söylemek istediğim Allah sizden razı olsun. Benim sorum hocam ne yapacağımı bilmiyorum ben 17 yaşında bi gencim cumhuriyet okulunda yetişmiş boş biriydim 15 yaşıma kadar sonra delaletten bir nebze kurtuldum ve son 3-4 aydır namazlarımı özenle kılıyorum. Hocam benim sorum Şu ki Allah için evlenmek. Allah için bi işte çalışmak. Allah kelamını bir metre yerde bile olsa yaymak bir şeyler yapmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum boş bi işte 12 saatimi harcayıp o yorgunlukla eve gelip yatmak ve ne kadar olduğunu bilmediğimiz ömrümü para uğrunda ya da boş işlerde harcamak istemiyorum. Okulum yok açık öğretime geçtim. Hocam Allah rızası için. Bana bi akıl verin ne yapayım nerelere gideyim ben sizin gibi nasıl desem anlatma yeteneğine tam sahip değilim yani birilerine Allah kelamını anlatırım ama ben sizin gibi babam olmadı hocam bu da kaderdir muhakkak buna iman ediyorum hocam da benim sizden istediğim sadece ne yapmam konusunda yardım hocam. Allah sizden razı olsun. Allah size gittiğiniz yolda yardım etsin. Allah size hayırlı O 'nun yolunda harcayacağınız uzun ömürler versin. Selamünaleyküm…

Selamünaleyküm.
Henüz yolun başındasınız, korkmadan, yılmadan devam edin. Üç beş yılda sonuç alınmaz, sürekli yoğun bir heyecanla devam edeceksiniz.
Önce kendinizi iyi bir işe koyun, ayağınız yere bassın.
Sigara içen dâhil arkadaşlarınızdan iyi olmayanları atın, tamamen terk edin onları. İki kişi de olsa iyi bir arkadaş çevresi bulun kendinize.
Muhakkak camiye gidin.
Anne babanızın duasını alın.
Bir sohbet halkasına katılın.
Çokça dua edin.
Allah yardımcınız olsun.

Nureddin Yıldız