Yazılı Fetva

Açık bayanların olduğu sınıfta ders vermem doğru mu?

9878
05.05.2015

Öğretim görevlisiyim. Bölümümüzde bayan öğrencilerimiz çoğunlukta ve üniversite kız öğrencilerinin genelinin giyimi de dinimize uygun değil. Ne yapmam gerekir. Öğrencilere çok fazla bakmadan ders anlatmaya çalışıyorum. Böyle çalışmam caiz mi?
Hocam diğer bir konu ise, üniversite, KPSS gibi sınavlarda gözetmen ya da salon başkanı olarak görev alıyoruz. Sınava giren kişilerin bulunduğu salonda sınav süresince bekliyoruz. İsteğimize göre ücret karşılığı görev veriyorlar. Sınava katılan öğrencilerden saçı açık, giyimi düzgün olmayan bayanlar da oluyor. Onlara bakmamaya çalışıyorum ama yine de karşı karşıya geliyoruz. Bu sınavlarda görev almam caiz mi? Sonuçta istemezsek görev vermezler.

Allah Teâlâ yardımcınız olsun. Size dua ederiz.
Değerli kardeşim,
Size ‘şuraya gidin’ diyebileceğim bir cami bahçesi bile bilmiyorum. Her yer ve her zaman neredeyse orası gibi. Her nefesimizi ve her mekânımızı Allah için ve şeytana karşı yaşama cihadı yapacağız. Bu zamanda Müslümanlık bunu gerektiriyor. Size iki şey tavsiye edebilirim:
a-Bu durumu sizin için bir cihat kabul edin ve olduğunuz yerde bir ‘mücahit’ şuuru ile yaşayın.
b-Mümkün olduğu kadar o ortamı en aza indirin. Mesela zorunlu olmayan dersleri almayın, kazancınızdan feragat etmesini bilin.
Allah yardımcınız olsun. Size dualar ederim.

Nureddin Yıldız