Yazılı Fetva

Açık Bayanların Güzel Olduğunu Görünce Sinirleniyorum!

15054
31.10.2014

Tesettürlü ve dinin gereklerini yerine getirmeye çalışan bir bayanım hocam. Ama ne zaman eşim ile dışarı çıksam bunalıyorum; hayatımdan, etraftaki güzel, bakımlı ve erkeğin dikkatini çekecek kadınları gördükçe sıkıntı basıyor, kendimi ezilmiş ve değersiz görüyorum. Birden sinirleniyorum ve eşimle çok sorun yaşıyoruz. Evde benden pantolon giyinmemi istediğinde çıldıracaktım. Nasıl olur da başkasında gördüğü uygun olmayan bir şeyi isteyebilir ki? Her günümüz kavga oldu, artık beraber bir şey yapamaz olduk. Devamlı onun başkalarına bakıp bakmadığını izlemekteyim ve bundan dolayı içimde dışarıdaki hoş görünümlü olmayan kadınlara karşı nefret oluşmaya başladı. Böyle giderse bu hayatta kendimi yetersiz, çirkin görmektense yalnız yaşamak daha sağlıklı olacağına inanıyorum. Bunlar beni dinimden uzaklaştırmaya başladı. Utanarak söylüyorum; o kadar güzel kadınların edepsizce dolaştığını görünce, Allah’ım o güzelliği bana niye vermedin onlara verdin, onlar korumadı, bana verseydin ben hem eşimi mutlu eder hem korurdum, diye isyan noktasına geldim.

Selamünaleyküm. Evet, bu zamanda ve bütün zamanlarda kadının işi zordur. Erkeğinki de zordur. Sizinki ise biraz daha zordur. Bunu bilmeniz ve ona göre kendinizi ayarlamanız gerekmez mi?
Çevrenizi değiştiremezsiniz. Eşinizi avucunuzun içine alamıyorsunuz/almanız da zordur. Kendinizi ise şekillendirebilirsiniz. Başkalarının sıkıntılarını hesap edecek yerde biraz kendi üzerinizde helal olan değişiklikleri yapmaya çalışın. Mesela evde pantolon giyebilirdiniz. Helal olan şeyleri yapmaya çalışın. Bir de abartmayın konuları. Zaman ilerledikçe rahatlarsınız ama her şeyi kırk kere ölçmeye ve yorumlamaya kalkışırsanız kendi işinizi zorlaştırırsınız.
Bu arada ibadetlerinize de yoğunluk verin. Bilhassa namaz kılmayı ve Kur'an okumayı sıklaştırın, içinizin açıldığını göreceksiniz. Size dualar ederiz, Allah yardımcınız olsun.

Nureddin Yıldız