Yazılı Fetva

Zina Bataklığından Nasıl Kurtulabilirim?

44547
02.03.2012

Selamünaleyküm muhterem hocam söze nasıl başlasam bilemiyorum ama bir yerden başlamak gerekirse, hocam ben 23 yaşında 5 vakit namazını kılan sizin pazar sohbetlerinize iştirak eden sabah namazını cemaatle kılan diğer zamanlar da da gerek sizin gerekse diğer hocalarımızın vaaz ve sohbetlerini dinleyen Müslüman bir genc olarak fasıkca yapmış olduğum bir günah olan zina konusunda sizden yardım istiyorum. Hocam bundan önce 2 kere zina işledim tövbe ettim ama 3 kez tekrar aynı hataya düştüm daha vahim olanı da bu sefer daha önce bu günahı işlememiş olup işlemek isteyen 2 arkadaşımında bu günaha düşmelerine sebep oldum. Şimdi tekrar tövbe ettim ama sanki kalpten değil samimi değil gibi geliyor bana tam manası ile bir pişmanlık hissedemiyorum. Ne yapmalıyım? Bir ikincisi de zina gibi büyük bir günaha sebep olmam vesilesi ile aynı arkadaşlarım bu günaha tövbe etmez ve işlemeye devam ederlerse bana da günah yazılır mı bu konuda ne yapmalıyım? Allah c.c. şimdiden razı olsun...

Selamünaleyküm.
Günahlara alışmak olarak adlandırabileceğimiz bir musibet vardır ki sizi bu musibet bulmuş. Samimi bir şekilde Allah'a yönelmelisiniz. Kaç kere bozduğunuza bakmadan tevbeye yönelmelisiniz. Şeytanın size karşı en büyük silahı 'bir kere oldu' şeklinde başlayan baştan savma taktiğidir.
Bir de, çevrenizi değiştirmek zorundasınız. Büyük ihtimalle iyilerle beraberliğiniz azdır. Samimi bir şekilde tevbe ediyorsanız ya da gerçekten ateşten, yanmaktan korkuyorsanız gerektiğinde yaşadığınız şehri de değiştireceksiniz. Seven sevdiğine katlanır, korkan da korktuğundan kaçar; hayat budur.

Nureddin Yıldız