Yazılı Fetva

Yurtdışında yaşamak

8710
04.10.2011

Selamun aleykum hocam, benim size sorum su olacakti. Ben 6 senelik evliyim yurt disina gelin geldim. Ben esimi evimi cocugumu cok sevmeme ragmen bir turlu rahatimi bulamadim. Bugun memleketten yeni geldik ama icim alev alev yaniyor, dayanamiyorum, cok uzuluyorum. Her sey beni uzuyor. Ben bu sekilde nasil hayat surerim, ne yaparim bilemiyorum. Cok agladigim oluyor elimde degil. Ben de mutlu olmak istiyorum ama olmuyor. Hayat dolu iman dolu bir genc kizdim. Hocam ben ne yapmaliyim? Ben ulkemde ezan sesi altinda yasamak istiyorum. Hocam lutfen bana yazin, evladiniz gibi bana tavsiye edin. Ben bu dertten kurtulmak istiyorum. Allah razi olsun.

Köyünü özlemeyen yoktur, herkes özler ama hasreti ile hayat gerçekleri arasında bir denge kurarak yaşar. Siz de öyle yapın.
1- Altı yılda sizin iki çocuğun olmalı idi. Çocuksuz kadın için hayat anlamsız olabilir.
2- Ev dışında gittiğiniz bir vakıf, dernek bir yer olsun. Oraya gidin ve görev alın.
3- Her temizlik döneminde eşinizle en az beş kere HERBİRİ BİR SAATTEN AZ OLMAYAN yatak ilişkisi kurmalısınız. Bu eşiniz için de sizin için de şarttır. Eşiniz bu hususta ihtiyaç hissetmiyorsa siz hakkınızı isteyebilirsiniz. 4- Sizin muhakkak özel bir kabiliyetiniz vardır. Yazı yazma, şiir, tatlı/yemek icadı, örgü veya benzeri bir şeyde Allah size muhakkak bir kabiliyet vermiştir. O kabiliyetinizi keşfetmeye çalışın. Defalarca denemeler yapın; hangisi tutarsa kendinizi onda boşaltın.
5- Türkiye'deki yakınlarınızla bağlantınızı asgariye indirin.
6- Kur'an okumayı bildiğinizi var sayıyorum; bilmiyorsanız bir haftada öğrenin. Biliyorsanız veya öğrendikten sonra her ay bir kere Kur'an'ı hatmedin. Göreceksiniz hayatın rengi değişecektir.
7- Çok dua edin. Bilhassa sabah namazında dua edin.
Allah yardımcınız olsun.

Nureddin Yıldız