Yazılı Fetva

Yetim Çocuğa Nasıl Davranılmalı?

6737
27.10.2011

Hocam, 41 yaşında bir bayanım. 2 ay önce eşimi kaybettim. 8 yaşında bir oğlum var. Eşimin ölümü her ikimizde de bir çok problem yarattı. Çocuğum babasını kaybettikten sonra çok asabi ve sinirli oldu ve sürekli bana bağırıyor. Her istediğinin olmasını istiyor. Kendisini çok büyümüş hissediyor. Herhangi bir şey yapmasını istediğimde benimle bağırarak konuşuyor. Aynı şekilde benim kendisine karşı sesimi yükselttiğim zamanlarda ise tepkisi değişmiyor. Benim ona nasihat etmemi de kabullenemiyor. Ne yapmalıyım, çocuğuma karşı nasıl davranmalıyım? Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Allah sizden razı olsun.

Selamünaleyküm.
Allah eşinize rahmet etsin. Size de sabırlar versin.
Mevcut durum sürekli olmaz. Böyle ağır bir değişiklik çocukta sarsıntı yapabilir, sabredin kısa bir zaman sonra geçer biiznillah. Bu arada gayret edin, çocuğun gözünde yıpranacak tavırlar göstermeyin. Sizi annelikten silmesin.
Bir de akrabalarınız ve komşularınız yetim diye alaka gösterirken çocuğu şımartmasınlar. Onları bu hususta gerekiyorsa ikaz edin.
Çok sabırlı olun, tam bir sevap okyanusunun kenarındasınız. Dulluk ve bir çocuk büyütmek büyük bir iş, Allah yardımcınız olsun.

Nureddin Yıldız