Mektuplar

Yeniden Dine Yönelen Hanımefendiye Mektup

20500
04.07.2014

Selamünaleyküm hocam.

Anlattığınız ve ufkumuzu açtığınız sohbetleriniz için ALLAH (c.c.) sizden razı olsun. Ben 23 yaşında bir bayanım ve utanarak söylüyorum ki maalesef dininin gereklerini hakkıyla yerine getiren bir insan değilim. Bu beni fazlasıyla rahatsız etmeye başladı ve artık silkinmeye karar verdim. Biliyorum ki öncelikle tövbe etmekle başlamalıyım. Ama bunun yanında geçmiş günahlarımı telafi etmek, kıldığım eksik hatalı namazlarımı diğer ibadetlerimi kurtarmak için ne yapmalıyım?Lütfen bana yardımcı olun...

ALLAH'ın Rahmeti ve Merhameti üzerinize olsun...

Selamünaleyküm.
Allah yardımcınız olsun. Sizi tebrik ederim. Muvaffak olmanız için dualar ederim. Bu dönüş kararınızın sizin için pek büyük bir bereket kaynağı olacağını da bilmelisiniz. Unutmayınız ki, istemek bir bedel gerektirir. Siz büyük bir dönüşüm istediniz, Allah Teâlâ verecek ama istediğinizin bedelini vermeye hazır olup olmadığınızı da görecektir. Ona göre hazırlıklı olmalısınız.

a- Önce çevrenizi değiştirin. Çevrenizi değiştirmedikçe istediğiniz değişikliği yapamazsınız. Çevreniz ile  kastettiğimiz de, cep telefonunuzdaki numaralar, canınız sıkıldıkça oturup çay içtiğiniz arkadaşlarınız, evlerine gidip misafir olduklarınız, beraber yemek yemekten zevk aldıklarınızdır. Bu çevreyi yapabildiğiniz kadar değiştirin. Tamamen değiştiremeyebelirsiniz belki ama planınız da bu değiştirme bulunsun. Hemen olmaz şüphesiz fakat belli bir plan dahilinde olsun. Mesela bir yıl içinde değiştirin çevrenizi.
b- Bu değişim sürecinde şeytan ve ona hizmet edenler sizi zorlayacaktır. Belki de size delirdi, başkalarına kapıldı muamelesi yapacaklardır. Sabredecek ve direneceksiniz. Bıkmayın usanmayın. Hiçbir nedenle ve hiçbir zaman anne babanızı karşınıza almayın, onlarla tartışmayın, onları incitmeyin. Onlara sabretmeniz, saygı göstermeniz de şu yaptığınız dönüşün gereklerindendir, unutmayasınız.
c- Dönüşümün başarılı olması için çok dua edeceksiniz. Bu duanız sadece namazlardan sonraki dua şeklinde olmasın. Çok özel saatler ayırın ve kendi dilinizden, tabii bir dua seli oluşturun. Dua edin, edin, edin. Şairin deyimiyle elleriniz karıncalansın dua etmekten.
d- Vaktiniz çok önemlidir. Şeytan, bir gün içerisinde boş ve plansız bir saatinizi bile görmemelidir. Görürse oradan sizi batırır. Mü'min, 'bir işi bitirince diğer işe koyulan insandır.' Okuyun, yazın, el işi yapın, ev işi yapın ama boş kalmayın. Boş kalmanız geri dönmeniz gibidir.
e- Kabiliyetinizi keşfetmeye çalışın. Her insanın başarılı olduğu, adeta onun için yaratılmış denecek bir meziyeti vardır. Onu keşfetmeye çalışın, o alanda çalışmalar yapın.
f- Bilhassa namaz başta olmak üzere ibadetleri işiniz olarak görün ve uygulayın. Geçmiş namazlarınızı buluğ çağı ya da on beş yaşınızdan itibaren kılmalıydınız. Kılmadı iseniz o tarihten itibaren kaç namaz geçtiğini hesaplayın. Mesela bin sabah namazı, sekizyüz öğlen gibi. Ya da şu kadar günkü namaz deyin.
Sonra da:
- Gerçek bir tevbe ile kılmadığınız namazlar için tevbe edin. Tevbeniz pişmanlık ve tekrar etmeme üzerine olsun.
- Bir program yaparak o kılmadığınız namazları kılmaya başlayın.  Belli bir sayıda olması gerekmiyor. Mesela her gün bir günlük namazı kaza ederek onları bitirmeye çalışın. Sadece farzları ve vitir namazını kılacaksınız. Sünnetleri kılmanız gerekmez.
g- Ciddi bir ilim ihtiyacınız olacak. Bir ders halkası bulup oraya devam edebilirseniz en güzeli olur. Bulamazsanız kitap okuyun. İlk okuyacağınız kitap da İLMİHÂL olsun. Onun abdest ve kadınlara mahsus özel durumlar bölümünü defalarca okuyun. Gerisini de ders gibi takip ederek okuyun. Anlamadığınızı sorun. Sormaktan sıkılmayın.

h- Bugünden sonra size bir müsteşar yani kendisine danışacağınız, size büyüklük yapacak birine ihtiyacınız vardır. Sizde özel bir beklentisi olmayan, Allah için size bildiğini aktaracak bir müsteşar bulmalısınız. Bulun ve kıymetini bilin.
İyi haberlerinizi, güzel gelişmelerinizi bekliyorum. Size dualar ediyorum.
Sizden de dua bekliyorum.

 

Selamünaleyküm.

Nureddin Yıldız

Nureddin Yıldız