Yazılı Fetva

Üniversiteli Gencin Bayanlara Karşı Duruşu

8536
06.12.2011

Selamün aleyküm hocam..üniversite öğrencisiyim..dinimi öğrenmek ve düzgün bir şekilde yaşamak istiyorum... fakat çok hatalarım oldu.. pişmanım..hemde çok..bir bayanla yakınlaşmak doğru değil biliyordum fakat bir bayanın elini tuttum sarıldım ona.. fakat zehirli bal gibi ilk başta tatlı geldi ama zehirlendim... ben çok pişmanım bayan arkadaşız bişey olmaz diyor.. Allah katında ne cevap vereceğimi bilmiyorum.. bundan sonra ne yapmalıyım böyle günahlara girmemek için..?üniversitede bayanlar yakınlaşmaya erkadaşlık kurmaya çalışıyor tepkim nasıl olmalı? Bayanlarla aramızdaki mesafe nasıl olmalı.. birde görücü usulü evlenmenin iyi olacağına karar verdim fakat öyle gördüğün tanımadığın biriyle nasıl evleneceksin?önce gezeceksin göreceksin diyor nefsim.Saçmalık diyor..beni aydınlatırsanız çok sevinirim..ben dindar biriyle evlenmek istiyorum... fakat hani nefsim diyor öyle insanlar gezmekten ne alar sevmeyi nereden bilecek.. anca ibadet etmeyi bilir diyor.. seni mutlu eder mi? sorusunu sorduruyor kafam çok karışık hocam.. cevap verirseniz çok memnun olurum..Sorularım saçma gelebilir ama aydınlanmaya ihtiyacım var hocam.. Allah razı olsun cevabınızı bekliyorum...

Selamünaleyküm.
Boşlukta durduğunuz için şeytan size tosladı. Kendinizi boş bırakmayın. Muhakkak bir Allah'tan korkarak yaşayan bir arkadaş çevreniz bulunsun. Ailenizle bağınızı koparmayın. Sık sık anne babanızın duasını alın. Camide cemaatle namaz kılın. Günde en az bir vakti namazı camide kılın. Kur'an okuyun. Ders dinleyin, sohpete katılın. Çok dua edin.
Lanetli işlerden uzak durun. Evlenme hesapları yapmaya başlayın. Nikâhsız bir şekilde size sarılabilen birini asla eşiniz olabilecek biri olarak görmeyin. Eğer o arkadışana sarılmayı sakıncasız görüyorsa siz herhalde onun ilk arkadaşı değilsinizdir. Çok dikkat edin. Sabredin, sayılı günler çabuk geçer. Allah'a emanet olasın.

Nureddin Yıldız